Asistenta Sociala a Copilului Aflat in Dificultate

Cuprins referat Cum descarc?

1. MASURI DE PROTECTIE A COPILULUI AFLAT IN DIFICULTATE
2. PROTECTIA DREPTURILOR COPIILOR INSTITUTIONALIZATI 
3. PROTECTIA DREPTURILOR COPIILOR RROMI
4. PROTECTIA DREPTURILOR COPIILOR CU DIZABILITATI 
5. PROTECTIA DREPTURILOR COPIILOR EXPLOATATI 
6. PROTECTIA DREPTURILOR COPIILOR STRAZII 
7. PROTECTIA DREPTURILOR COPIILOR ABUZATI 
8. PROTECTIA DREPTURILOR COPIILOR TRAFICATI 
9. PROTECTIA DREPTURILOR COPIILOR CU HIV/SIDA
10. PROTECTIA DREPTURILOR COPIILOR REFUGIATI


Extras din referat Cum descarc?

1. MASURI DE PROTECTIE A COPILULUI AFLAT IN DIFICULTATE
Conform legii, ,,copil" reprezinta persoana care nu a implinit varsta de 18 ani si care nu a dobandit capacitatea deplina de exercitiu . Legea nr. 272/2004 prevede o serie de masuri de protectie a copilului aflat in dificultate. Conform acestei legi, un copil se afla in dificultate daca dezvoltarea sa fizica, mentala, morala, spirituala sau sociala este periclitata, datorita faptului ca parintii nu isi indeplinesc in mod corespunzator drepturile si indatoririle lor fata de copil facandu-se vinovati de neglijenta in exercitarea ocrotirii parintesti dar fara caracter de gravitate ori abuz . 
Copilul se afla in situatia de a-i fi amenintata dezvoltarea atat fizica cat si intelectuala in urmatoarele situatii:
-Copiii cu parinti decedati, necunoscuti, decazuti din exercitiul drepturlor parintesti, pusi sub interdictie, declarati judecatoreste morti sau disparuti;
-Copiii care nu pot fi lasati in grija parintilor din motive neimputablie acestora;
-Copiii abuzati sau neglijati;
-Copiii gasiti sau abandonati de catre mama in unitati sanitare;
-Copiii care au savarsit o fapta penala si care nu raspund penal.
CDC prevede urmatorul aspect: "copilul care este, temporar ori permanent, lipsit de mediul sau familial sau care, pentru protejarea intereselor sale, nu poate fi lasat in acest mediu are dreptul la protectie si asistenta speciale din partea statului".
Copilul beneficiaza de protectia speciala pana la dobandirea capacitatii depline de exercitiu. La cererea tanarului, exprimata dupa dobandirea capacitatii depline de exercitiu, daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant de zi, protectia speciala se acorda, in conditiile legii, pe toata durata continuarii studiilor, dar fara a se depasi varsta de 26 de ani.
Masurile de protectie speciala a de care beneficiaza acesti copii sunt: plasamentul, plasamentul in regim de urgenta si supravegherea specializata. 
Plasamentul reprezinta o masura de protectie speciala avand caracter temporar care poate fi dispusa la o persoana sau familie, la un asistent maternal sau la un serviciu de tip rezidential. P ersoana sau familia care primeste un copil in plasament trebuie sa aiba domiciliul in Romania si sa fie evaluata de catre Directia Generala de Asistenta sociala si Protectia Copilului cu privire la garantiile morale si conditiile materiale pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a primi un copil in plasament. Serviciile de tip rezidential se organizeaza pe model familial si pot avea un caracter specializat in functie de nevoile copilului plasat. Pe durata plasamentului, drepturile si obligatiile parintesti fata de copil se mentin. Masura plasamentului se stabileste de instanta judecatoreasca la cererea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului cu respectarea urmatoarelor principii:
-plasarea copilului, cu prioritate in familia extinsa (parintii si rudele acestuia pana la gradul IV inclusiv) sau la familia substitutiva. Pentru copilul sub 2 ani este interzis plasamentul intr-un serviciu de tip rezidential cu exceptia cazurilor in care copilul prezinta un handicap grav, cu dependenta de ingrijire si servicii de tip rezidential specializate;


Fisiere in arhiva (2):

  • Asistenta.doc
  • Asistenta sociala a copilului aflat n dificultate coperta.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!