Armele electromagnetice - un pericol real pentru securiatea umană

Extras din referat Cum descarc?

Lumea in care traim este un laborator imens de experimente si procese ireversibile ce vizeaza modernizarea tuturor sferelor societatii. In goana acerba pentru inventarea si implementarea noilor tehnologii sunt antrenate toate statele, dar mai cu seama cele puternice, cele care detin influenta si doresc sa stapaneasca lumea. Fiind constiente de telurile pe care si le-au stabilit , dar si de perspectivele ce le stau in fata, acestea aloca sume colosale pentru a investi in cele mai indraznete proiecte de cercetare si a crea cele mai noi tehnologii care-si gasesc aplicabilitate in diverse sfere ale societatii. Eforturile unor astfel de state ca SUA, Federatia Rusa, China, Japonia, etc. se soldeaza cu implementarea de catre acestea a unui set de tehnologii inovatoare care imbunatatesc calitatea serviciilor si usureaza viata oamenilor, dar mai ales le confera acestora faima unor state puternice si bogate, actori influenti pe arena mondiala. 
Majoritatea cercetarilor si a proiectelor de modernizare la etapa actuala sunt subordonate departamentelor militare si informationale de securitate, atat la nivel national , cat si la nivel mondial, avand ca scop imbogatirea si renovarea arsenalului de razboi cu strategii si arme noi, eficiente. Astfel, la mementul de fata, la auzul inspaimantatorului cuvant ,,razboi", nu ne mai gandim la tancuri, tunuri de asalt, avioane militare, pusti, etc. Aceste atribute ale razboiului clasic au fost substituite cu altele netraditionale, iar in societatea actuala sunt foarte vehiculate notiuni ca ,,razboi informational", ,,razboi geofizic", ,,razboi cosmic", ,,razboi psihotronic" s.a. m.d. Deoarece voi aborda aceste notiuni intr-un context concret in fragmentele ce urmeaza, voi incerca sa le explic succint. ,,Razboiul informational reprezinta totalitatea actiunilor intreprinse pentru a obtine superioritatea informationala, prin afectarea sistemului informational al adversarului, in paralel cu protejarea propriului sistem de informatii" . ,,Razboi geofizic-manipularea mediului in scopuri militare ostile". ,,Razboiul psihotronic este razboiul mental care are ca scop afectarea sistemului cerebral si inducerea unui comportament determinat''.
,,Cursa inarmarilor" isi gaseste justificarea in starea de insecuritate mondiala existenta, conditionata de conflictele si competitiile dintre state, atacurile teroriste, dar si in temeiul unei posibile invazii extraterestre (voi justifica acesta idee fantezista in capitolul ce urmeaza). 
Unul din statele amintite mai sus, destul de puternic si ambitios sa intre intr-o astfel de cursa, ba mai mult decat atat, sa dicteze regulile ei este SUA. Acest stat care este o mare forta terestra, maritima si aeriana se evidentiaza pregnant pe fonul celorlalte state prin faptul ca investeste sume colosale in dezvoltarea si achizitionarea celor mai noi strategii in materie de cercetare si aparare. In acest sens, Guvernul SUA prin intermediul Departamentului de Securitate Nationala si a Institutelor de cercetare de pe langa universitati au implementat diverse programe cu aplicabilitate stiintifica si nu numai, in scopul obtinerii de informatii pretioase in domeniul de interes. Un astfel de proiect de cercetare lansat de catre Departamentul de Aparare al SUA cu sprijinul Institutului de Geofizica a Univeritatii Alaska din Fairbanks a demarat in anul 1993. Acesta poate fi considerat cea mai eficienta si perfectionata tehnologie militara contemporana. HAARP (High-frequency Active Auroral Research), ce se traduce in romana ca: ,,Programul de Cercetare Aurorala Activa de Inalta Frecventa" este un proiect de cercetare a ionosferei pentru a stabili comportamentul ozonului, azotului si ionilor la bombardamentele radiatiei solare si cosmice si la emisiunea de radiatii de inalta sau joasa frecventa de pe pamant. Instalatiile acestui program constau dintr-o retea de antene electromagnetice de frecventa inalta, foarte puternice, care proiecteaza fascicule de unde radio pe stratul ionosferei cu scopul de a o studia si a o modifica in vederea imbunatatirii cailor de comunicatii. Actual sistemul dispune de 48 de astfel de antene, insa se prevede ca numarul lor sa creasca pina la 360. Dupa ce penetreaza ionosfera aceste undele emise de catre antene se reflecteaza pe suprafata pamantului si pot penetra orice obiect, la orice adancime. La fel de usor ar putea fi distruse prin pulverizare aceste obiecte aflate in stare de miscare sau in stare de repaos, datorita energiei impresionante cu care sunt incarcate ,,razele mortii", cum au fost numite de unii savanti. Anual pentru dezvoltarea acestui proiect se aloca din bugetul de stat suma de 30 milioane de dolari, acestea fiind datele oficiale, pe cand in realitate suma ar putea fi mult mai mare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Armele electromagnetice - un pericol real pentru securiatea umana.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. Strainu, Emil, HAARP Arma Finala, Editura Triumf,2015 
2. Strainu, Emil, Razboiul Informational, Editura Solaris Print, 2009


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!