Analiza Discurs

Extras din referat Cum descarc?

In cele ce urmeaza voi incerca sa prezint caracteristicile unui discurs cognitiv, informativ, cu un pattern narativ si ma voi folosi de discursul Guvernatorului Bancii Nationale cu ocazia Centenarului Societatii de Numismatica. Am folosit acest discurs deoarece cred ca este reprezentativ pentru discursul cognitiv, este un discurs prezentat de o persoana foarte bine informata si calificata, iar evenimentul este unul important.
Acest discurs a fost rostit la data de 23 octombrie 2003, la Bucuresti, in Muzeul Bancii Nationale a Romaniei, cu ocazia Centenarului Societatii Romane de Numismatica, de catre Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu. 
Discursul are doua parti in care ne sunt prezentate evenimente importante din istoria Bancii Nationale si din istoria Societatii Numismatice. Ne sunt prezentate date istorice in primul rand si apoi date despre activitatea Bancii Nationale in colaborare cu Societatea Numismatica. 
In prima parte a discursului, ne este prezentata infiintarea si activitatea Societatii de Numismatica pe parcursul celor 100 de ani, de asemenea se face o trecere in revista a celor mai importanti guvernatori ai Bancii Nationale, care au fost si presedintii Societatii Numismatice. Domnul Mugur Isarescu foloseste expresii precum " cred ca este locul sa evoc", " va rog sa-mi ingaduiti sa subliniez", "amintesc numele". In a doua parte a textului se mentioneaza toate monedele comemorative pe care Banca Nationala le-a emis de-a lungul timpului, trecerea in revista nu se face cronologic, se amintesc monedele comemorative emise in anul 1995, cu ocazia implinirii a 115 de la infiintarea Bancii Nationale Romane, apoi in anul 2000, la implinirea a 400 de ani de la Unirea Tarii Romanesti, Transilvaniei si Moldovei, apoi in anul 2001 la implinirea a 125 de ani de la nasterea lui Constantin Brancusi, apoi tot in anul 2000, cu prilejul implinirii a 150 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu, apoi tot in programul dedicat istoriei aurului, adica in anul 1995 a fost emisa o moneda de aur cu valoarea nominala de 100 de lei, avand reprezentat pe revers unul din vulturii de


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Discurs.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!