Alianta Pacificului

Extras din referat Cum descarc?

Cu trei decenii in urma, America de Sud era asociata cu ,,dictatura", ,,criza datoriilor" si ,,inflatie ridicata". De-a lungul timpului, regiunea a inceput sa fie asociata cu dezvoltarea economica, noua clasa de mijloc, reducerea saraciei si inflatie controlata. 
America de Sud este impartita in doua directii: tarile de langa Pacific (Mexic, Chile, Columbia si Peru) sunt adeptele comertului liber si pietelor libere, in timp ce tarile de langa Atlantic nu au in credere in globalizare, iar modelele de stat joaca roluri semnificative in economie. Primul grup a creat Alianta Pacificului si a incercat sa imbunatateasca parteneriatele comerciale din afara continentului, in timp ce al doilea grup a ramas blocat in Mercosur. 
Regiune:America Latina
A fost fondata : 28 aprilie 2011 la Lima,in Peru, Declaratia de la Lima 4 decembrie 2011 : Tratatul de constituire; 6 iunie 2012 a fost semnat acordul de constituire; 20 iulie 2015 intra in vigoare acordul Limba oficiala : Spaniola
State membre:
Chile,Peru,Mexic,Columbia Populatia: 217 mln. Locuitori
PIB: 2,1 trilioane dolari   
Sa devina o platforma pentru integrare politica, economica si comerciala comuna si de proiectie a lumii, cu accent pe regiunea Asia-Pacific
Sa construiasca , intr-un mod participativ si consensual,o zona de integrare profunda sa se deplaseze progresiv spre libera circulatie a marfurilor , serviciilor, oamenilor si a economiei. 
Sa conduca la dezvoltarea economica si competitivitatea economica a statelor sale membre,in vederea asigurarii cresterii bunastarii populatiei , depasirii inegalitatii socio-economice si de a promova incluziunea sociala a locuitorilor sai


Fisiere in arhiva (1):

  • Alianta Pacificului.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!