Tehnologii Avansate - Obtinerea Polimerilor

Extras din referat Cum descarc?

Introducere. Generalitati
Multe articole fabricate mai demult din lemn, metal sau alte materiale se fac astazi din material plastic. Toate materialele plastice au un lucru in comun -ele sunt modelate prin procese ce folosesc caldura, presiunea, sau pe amandoua.
Majoritatea materialelor plastice sunt substante chimice numite polimeri - substante formate din molecule legate in lanturi. Multi polimeri, precum polietilena si nailonul, sunt materiale sintetice (artificiale). Dar alti polimeri apar in forma naturala.
Celuloza, de exemplu, este un polimer care apare in peretele celular al plantelor si este principalul constituent al lemnului. Celuloza consta din grupuri de sase atomi de carbon, zece atomi de hidrogen si cinci atomi de oxigen, legate pentru a forma lanturi lungi. Majoritatea polimerilor sunt materiale organice (pe baza de carbon), dar unele, precum azbestul, sunt anorganice.
Primele materiale plastice 
Descoperirea care a condus la industria modena a materialelor plastice s-a produs in anul 1862; cand un chimist englez pe nume Alexander Parkes a introdus un material plastic numit parchezina, care era o forma de azotat de celuloza. El a obtinut acest material tratand celuloza cu acid, pentru a-i modifica structura, si a folosit ulei de ricin pentru a plastifica materialul.
Desi tehnica lui Parkes functiona bine in laborator, ea era dificil de efectuat ca proces cornercial, pe scara larga. Cu doi ani mai tarziu, in 1864, problernele de care s-a impiedicat Parkes au fost depasite, in SUA, de John Wesley Hyatt. In locul uleiului de ricin, Hyatt a folosit camforul drept plastifant sl a descoperit ca acest proces functiona bine pe scara larga. El a numit noul produs celuloid. Curand acesta a fost folosit pentru fabricarea a sute de articole, precum manere de cutite, bile de biliard si fllme fotografice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologii Avansate - Obtinerea Polimerilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!