Reciclarea Aluminiului prin Tehnologia OXIAL

Extras din referat Cum descarc?

Reciclarea aluminiului prin tehnologia OXIAL
Materialul aluminiu este in cea mai mare parte reutilizabil. Cotele sale de reciclare de 67 pana la 92 % din industria automobilistica, sectorul constructiilor, electrotehnica si ambalaje sunt deosebit de ridicate. In functie de dimensiunea si puritatea deseurilor se utilizeaza diverse cuptoare. La topirea deseurilor extractia de metal, adica partea de metal recuperat, reprezinta criteriul determinant al rentabilitatii.
Conceptele de topire adecvate, care au la baza arzatoarele cu oxigen sunt de ajutor in industria aluminiului secundar pentru reducerea semnificativa a costurilor. Pe langa diversele arzatoare cu oxigen controlul procesului joaca un rol esential. Pentru succesul economic este nevoie de solutii individuale, in functie de cuptor si de materialul utilizat. Aceasta contributie prezinta exemplificat progresele in redotarea cuptoarelor existente.
Reciclarea
Poza 2: Flacarile de arzator Quadraflo cu impuls scazut asigura o buna acoperire a baii 
Care este cuptorul potrivit ?
Datorita greutatii sale reduse si a bunei prelucrari, aluminiul este astazi unul dintre cele mai importante metale utilizate. Pe langa recuperarea primara a aluminiului, cu consum ridicat de energie, din minereu de bauxita reciclarea castiga din ce in ce mai multa importanta. Economia de energie implicita este atat de mare, incat se retopesc economic si deseurile cu un continut redus de metal, precum si deseurile nepurificate si acoperite. In functie de material, pentru producerea de aluminiu secundar se utilizeaza diverse agregate de topire. Pentru aceasta partea de metal a deseurilor, geometria deseurilor, frecventa modificarii aliajelor (adica modificarea compozitiei deseurilor) si modul de utilizare al cuptorului determina alegerea procedurii optime de
topire. Pentru deseurile sarace in oxizi sau cu impuritati organice agregatul de topire adecvat este cuptorul cu vatra fara adaos de sare. Deseurile din bucati mari se topesc in cuptoare cu creuzetsau cu doua camere. Prin inundarea deseului cu metale lichide se reduce oxidarea aluminiului. De aceea in cuptoarele cu vatra poate fi topit cu o extragere ridicata chiar si span.
La un procent ridicat de oxizi in deseu si o modificare frecventa a aliajului, cel mai bun agregat de topire este cuptorul cu tambur rotativ (poza 1). Aici se face distinctie intre cuptoarele cu tambur rotativ fixe si cele basculante. Se topeste sub o zgura de sare. Stratul de sare elibereaza oxizii, preluand impuritatile. Prin adaosul redus de sare in cuptorul cu tambur rotativ basculant se economiseste energie si zgura de sare. Pentru rentabilitate, la retopire este determinanta in principal extractia de metal. 
Aluminiul prezinta o afinitate ridicata fata de oxigen si de aceea formeaza repede oxizi, care se scot ca zgura. Pentru a mentine aceasta pierdere la un nivel cat mai scazut posibil trebuie minimizati urmatorii parametrii:


Fisiere in arhiva (1):

  • Reciclarea Aluminiului prin Tehnologia OXIAL.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!