Procese Tehnologice - Definitii

Extras din referat Cum descarc?

PROCES DE PRODUCTIE - proces tehnico economic complex care cuprinde ansamblul activitatilor desfasurate intr-o organizatie pentru realizarea unuia sau mai multor produse.
2. PROCESUL TEHNOLOGIC - ansamblul de operatii care se pot desfasura concomitent sau succesiv si care are drept scop transformarea materiei prime in produs.
3. OPERATIA TEHNOLOGICA - elementul de baza al unui proces tehnologic si cuprinde toate activitatile nelimitate in timp si spatiu pe care le desfasoara operatorii la locul de munca.
4. FAZA TEHNOLOGICA - o parte a unei operatii tehnologice care se desfasoara fara a schimba regimul de lucru si utilajele de prelucrare.
5. CICLUL DE FABRICATIE - timpul necesar parcurgerii intregului proces tehnologic de la materie prima la produs finit.
6. FLUXUL TEHNOLOGIC - inglobeaza toate fazele tehnologice iar reprezentarea sa grafica se numeste schema fluxului tehnologic.
7. CEMENTAREA - tratarea termochimica a otelurilor moi sau aliate, introducand carbon, crom, azot, etc. in stratul lor superficial pentru a obtine un strat dur cu rezistenta mare la uzura.
8. CARBURARE - 1. Imbogatire a continutului de carbon al unui aliaj al fierului, in cursul elaborarii acestuia, pentru a obtine in aliaj continutul dorit de carbon.
- 2. Operatie de marire, printr-un tratament termochimic, a continutului de carbon al stratului superficial al unei piese.


Fisiere in arhiva (1):

  • Procese Tehnologice - Definitii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!