Procese tehnologice - definiții

Previzualizare referat:

Extras din referat:

PROCES DE PRODUCTIE - proces tehnico economic complex care cuprinde ansamblul activitatilor desfasurate intr-o organizatie pentru realizarea unuia sau mai multor produse.

2. PROCESUL TEHNOLOGIC - ansamblul de operatii care se pot desfasura concomitent sau succesiv si care are drept scop transformarea materiei prime in produs.

3. OPERATIA TEHNOLOGICA - elementul de baza al unui proces tehnologic si cuprinde toate activitatile nelimitate in timp si spatiu pe care le desfasoara operatorii la locul de munca.

4. FAZA TEHNOLOGICA - o parte a unei operatii tehnologice care se desfasoara fara a schimba regimul de lucru si utilajele de prelucrare.

5. CICLUL DE FABRICATIE - timpul necesar parcurgerii intregului proces tehnologic de la materie prima la produs finit.

6. FLUXUL TEHNOLOGIC - inglobeaza toate fazele tehnologice iar reprezentarea sa grafica se numeste schema fluxului tehnologic.

7. CEMENTAREA - tratarea termochimica a otelurilor moi sau aliate, introducand carbon, crom, azot, etc. in stratul lor superficial pentru a obtine un strat dur cu rezistenta mare la uzura.

8. CARBURARE - 1. Imbogatire a continutului de carbon al unui aliaj al fierului, in cursul elaborarii acestuia, pentru a obtine in aliaj continutul dorit de carbon.

- 2. Operatie de marire, printr-un tratament termochimic, a continutului de carbon al stratului superficial al unei piese.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Procese Tehnologice - Definitii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 962 cuvinte
Nr caractere:
10 488 caractere
Marime:
16.07KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Știința Materialelor
Tag-uri:
proces, tehnologie
Predat:
la facultate
Materie:
Știința Materialelor
Sus!