Nanocristale de TiO2

Cuprins referat Cum descarc?

1)Introducere.pag 3
2)Metode de obtinere.pag 6
3)Rezultate si discutii.pag 12
4)Domeniul de aplicatii ale nanocristalelor de Ti .pag 14
5)Concluzii.pag 18
6)Bibliografie.pag19


Extras din referat Cum descarc?

1.Introducere
Nanomaterialele ofera o arie extreme de larga de aplicatii practice, cu mari perspective in ceea ce priveste diversificarea sau cresterea performantelor tehnice ale dispozitelevor. In acelasi timp au aparut noi probleme teoretice, tehnologice si aplicative legate de proiectarea proceselor de sinteza a acestore deoarece , fiecare aplicatie reclama o serie de carecteristici morfostructurale bine precizate ale materialului la scara nanometrica. De aici si necesitatea dezvoltarii si dobandirii de cunostinte avansate in elaborarea unor metode de sinteza adecvate , care sa faciliteze un control riguros la dimensiunilor, structurii si proprietatilor acestora.
Se manifesta un mare interes pentru obtinerea de nanomateriale in general si de nanomateriale pe baza oxizi semiconductori in special, datorita diversitatii aplicatilor. Dintre oxizii semicoductori, dioxidul de titan (Ti ) este cel mai important material, fiind studiat foarte mult in ultimii ani si imbunatatit in cateva variante , una din acestea fiind doparea cu diverse elemente chimice (ioni metalici, ioni nemetalici, alti oxizi) urmarindu-se:
influentarea proceselor ce intervin in dinamica mecanismelor cuantice (generarea, deplasarea, recombinarea purtatorilor de sarcina- stimuland participarea acestora la crearea mediului chimic reactiv)
extinderea spectrului radiatiei activatoare spre domeniul vizibil, facand posibila activarea mai eficienta a materialului la lumina solara
1.1 Consideratii generale asupra nanocristalelor de dioxid de titan
Dioxidul de titan se gaseste in minaralele de rutil, brookit si anatas care au aceiasi formula chimica (Ti ), dar sunt diferite din punct de vedere structural. La temperaturi de aprozimativ C, anatasul se transforma in rutil.
Rutilul este cel mai comun si cel mai cunoscut din cele trei minerale, iar anatasul este cel mai rar. Anatasul si rutilul au aceeasi simetrie tetragonala
Dioxidul de titan este ales pt ca este un semiconductor, datorita diversitatii aplicatiilor, dar si pentru are niste proprietati care il fac sa poata fi studiat ca:


Fisiere in arhiva (1):

  • Nanocristale de TiO2.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!