Metode de Acoperire a Metalelor cu Politetraffluoretilena si Polimeri Inruditi

Extras din referat Cum descarc?

1. POLIMERII FLUOROOLEFINICI
Acoperirea materialelor metalice si nemetalice cu polimeri consta in aplicarea pe suprafata lor a unui strat relativ subtire (sub 1mm) pentru a preveni coroziunea, a mari rezistenta la uzura, pentru izolarea electrica sau in alte scopuri.
Acoperirea metalelor cu politetrafluoretilena si cu alti polimeri fluoroolefinici prezinta o importanta deosebita in special cu aplicatiile tehnologice in care polimerii si elastomerii pot fi supusi unui proces de distructie. Toti polimerii fluorurati au proprietati chimice, termice si electrice remarcabile.
Politetrafluoretilena este primul polimer fluorurat descoperit in anul 1938 si comercializat doi ani mai tarziu. El continua sa detina primul loc si in prezent datorita proprietatilor sale unice : inertie chimica, rezistenta termica si la uzura exceptionala, caracteristici electroizolante remarcabile, proprietati antiaderente si de autolubrifiere.
Ulterior s-au obtinut si alti polimeri fluoroolefinici, multi fiind destinati unor utilitari speciale, cum sunt : policlortrifluoretilena si copolimerii acesteia, polifluorura de vinil, polifluorura de viniliden si copolimerii tetrafluoretilenei cu etilena, hexafluoropropilena, perfluor alchil aril eteri si cu alti comonomeri. In tabelul 1 se prezinta formulele chimice, denumirile comerciale si aplicatiile politetrafluoretilenei si ale polimerilor inruditi.
Politetrafluoretilena, PTFE, este un polimer cu catene liniare, foarte lungi, in care atomii de carbon sunt inconjurati simetric de atomii de fluor. Aceasta structura confera polimerului inertia chimica aproape totala, rezistenta termica mare si proprietati electroizolante de exceptie.
Politetrafluoretilena nu este atacata decat de metalele alcaline topite, de fluor si de ClF3. Polimerul nu se dizolva in nici un solvent, nu se gonfleaza si nu este udat de apa.
Temperatura maxima de utilizare in serviciu este de 260oC. La incalzire intermitenta politetrafluoretilena este stabila pana la 300oC. La temperaturi peste 400oC incepe distructia polimerului prin depolimerizare. Sub temperatura de 400oC, PTFE este neinflamabila. Expusa la flacara incepe sa arda, dar cand flacara este indepartata arderea inceteaza. Tabelul 1
Denumirea polimerului fluorurat Formula chimica Denumirea comerciala Temperatura, oC
Politetrafluoretilena
Temperatura de topire a PTFE este de 325oC. Deoarece topitura este extrem de vascoasa, prelucrarea polimerului nu se poate realiza cu metodele utilizate curent pentru termoplaste, prelucrarea realizandu-se numai cu metode speciale.
Politetrafluoretilena are proprietati electroizolante unice. Constanta dielectrica (2,1) si tangenta unghiului de pierderi in dielectric (0,0001) sunt extrem de mici si nu se modifica intr-un interval larg de temperaturi (de la - 100oC la 260oC) si de frecvente de pana la 109 Mz. PTFE are un coeficient de frecare mic in comparatie cu alte materiale, proprietati antiaderente si autolubrifiante foarte bune.
Politetrafluoretilena are cem mai mic coeficient de frecare (0,02) dintre lubrifiantii interni folositi in prezent. In contrast cu metalele, coeficientul static de frecare este mai mic decat coeficientul dinamic de frecare. De aceea PTFE este utilizata pentru imbunatatirea proprietatilor de uzura abraziva si de frecare ale unei largi varietati de polimeri si compozite cu matrice polimerice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Metode de Acoperire a Metalelor cu Politetraffluoretilena si Polimeri Inruditi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!