Metoda de Reducere a Noxelor ce se Degaja la Sudarea cu Arc Electric

Extras din referat Cum descarc?

Lucrarea de fata doreste sa faca o prezentare a unei metode simple de reducere a fumului si noxelor, care apar la sudarea pieselor si constructiilor metalice.
Datorita faptului ca efectul noxelor care apar la sudare, se observa in timp, iar de multe ori acesta nu este luat in considerare de factorii responsabili, se face si o scurta descriere a acestuia.
Se prezinta de asemenea tipurile si cantitatile admise de noxe care sau determinat si care ar trebui masurate periodic.
Totodata se prezinta un model de amenajare a unui atelier de sudare modern, cu investitii minime, care sa creeze un ambient atractiv al locului de munca, conform cerintelor actuale st politicilor europene de mediu.
1. Introducere
Se cunoaste bine faptul ca la ora actuala problemele de mediu sunt o prioritate in cadrul oricarei firme care desfasoara o activitate productiva.
Acest lucru este cu atat mai important cu cat legislatia europeana o cere insistent si exista o activitate puternica de pastrare si imbunatatire a mediului.
Majoritatea firmelor care doresc sa supravietuiasca si sa se dezvolte, au stabilit programe care includ si politicile de mediu, cerute de Uniunea Europeana si in care sunt cuprinsi specialisti din diferite domenii de productie. Din pacate problemele care apar la sudare sunt tratate tangential si sporadic, fara un studiu temeinic al noxelor ce se degaja in timpul sudarii.
Multe firme insa nu au puterea financiara, sau nu vor sa investeasca pentru introducerea sistemelor de ventilatie si de filtrare a noxelor care se degaja in timpul proceselor de fabricatie.
Un rol important la poluarea mediului il au si noxele care apar la sudare.
Pe langa efectele nocive asupra mediului inconjurator, datorat procedeelor de sudare care se aplica la executia diferitelor produse in afara incintelor de productie (de exemplu: constructia de nave, de poduri sudate si rezervoare de stocare a petrolului etc.), noxele la sudare afecteaza si sanatatea sudorului, in lipsa unei ventilatii corespunzatoare a zonei de lucru.
De multe ori, au fost situatii in care o serie de noxe nocive, nu au putut fi determinate din cauza lipsei unor metode capabile sa le depisteze.
De multe ori metodele de evacuare a noxelor la sudare sunt destul de usor de realizat, dar necesita si investitii in aparatura de control.
Se cunoaste faptul ca noxele se clasifica in trei categorii [ 3 ]: solide, gazoase si radiative.
Efectul acestora asupra oamenilor care lucreaza direct sau in apropierea zonei de sudare se cunosc doar partial, drept pentru care s-au si introdus o serie de masuri de protectie a sudorului la locul de munca.
Astfel echipamentul de protectie s-a dezvoltat, imbunatatit si perfectionat continuu prin utilizarea de materiale protectoare de calitate superioara si performanta.
Cu toate acestea sunt destule locuri de munca, unde se observa lipsa unei ventilatii corespunzatoare si in care se intalnesc o serie de particule de praf pline de noxe rezultate in urma procesului de sudare.
Se stie ca fumul este format din particule solide micronice si submicronice, ce contin o serie de oxizi metalici [ 1 ].
De exemplu la sudarea cu arc electric, in intervalul de temperatura de 2200 - 2300 ?C, are loc o evaporare a diferitelor elemente care se gasesc in compozitia materialului de baza.


Fisiere in arhiva (1):

  • Metoda de Reducere a Noxelor ce se Degaja la Sudarea cu Arc Electric.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!