Materiale

Extras din referat Cum descarc?

1.1. Generalitati
In tehnica, obtinerea de produse impune neaparat si utilizarea categoriei de "material", ca parte componenta a "bazei materiale" .
Materialele sunt totalitatea substantelor (gaze, lichide, solide) care constituie obiectul muncii procesului tehnologic (fig.1.1.), prin care omul le transforma in produse (obiecte de intrebuintare sau mijloace de productie). 
Fig.1.1. Modelul cibernetic de obtinere a produselor in tehnica.
Materialele pot servi atat pentru obtinerea de produse finite, cat si ca auxiliare in desfasurarea proceselor de productie (lichide de incalzire, materiale combustibile, lubrifianti etc.).
In functie de cantitatea de munca inglobata si de gradul de prelucrare, in productia de bunuri, deosebim categoriile): materii prime si materiale, (fig.1.2.). Alaturi de acestea, in pro-duse mai sunt inglobate diferite cantitati de energie, munca (manopera) si inteligenta creatoare. Cu cat un produs inglobeaza mai multa inteligenta creatoare in dauna celorlalte componente, valoarea sa de intrebuintare este mai mare.
Pentru a-si confectiona obiectele necesare, omul are neaparata nevoie de materiale. Toate sectoarele de activitate umana depind de materiale, de la fabricarea unui circuit integrat, pana la construirea unui baraj hidroelectric. Materialele sunt indispensabile societatii umane, la fel ca hrana, energia si informatia. Gama acestora s-a diversificat continuu, dintre cele mai noi fiind biomaterialele, sticlele metalice (materialele amorfe), materialele compozite etc.
Din punct de vedere tehnic, importanta materialelor este determinata de proprietatile lor care sunt total dependente de compozitia chimica si structura pe care acestea o prezinta.
Fig.1.2. Schema generala de utilizare a materiilor prime si materialelor in 
procesele de semifabricare si fabricare a produselor finite.
Materialele pot fi considerate ca fiind alcatuite din particule discrete de marime submicroscopica ale caror legi de comportare sunt descrise de teoria atomica. Starea de organizare a acestor particule este foarte variata, de la dezordine completa a atomilor sau moleculelor specifica unui gaz la presiune joasa, pana la ordine cvasi-perfecta a atomilor, intr-un monocristal.
Clasificarea materialelor poate fi facuta dupa compozitia, microstructura si proprietatile lor. Dintre aceste, trei clase sunt mai importante: metalele si aliajele lor, polimerii organici si ceramicele, (fig.1.3.).


Fisiere in arhiva (1):

  • Materiale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!