Faianta

Cuprins referat Cum descarc?

- 	Introducere 
- 	Ceramica astazi
- 	Industria ceramicii
- 	Ceramica traditionala
- 	Ceramica noua
- 	Noile domenii de utilizare a ceramicii


Extras din referat Cum descarc?

In aceasta lucrare se analizeaza bazele fizico-chimice de producere diferitor 
exemplu, sinteza monocristalelor, sa dezvoltat datorita la aceea ca materia prima era foarte greu de gasit sau datorita faptului ca materia prima existenta nu era buna pentru alte domenii de productie a ceramicii. 
In rind cu acestea pentru a obtine aceste materiale cu proprietati speciale isi gaseste intrebuintarea materialele prime sintetice asa ca diamantul si carbid de cremniu.
Necesitatea de acunoaste procesele de productie se stabilesc prin aceea ca delimiteaza posibilitatile folosii anumitor amestecuri de substanta, precizarea posibilitatii producerii articolelor cu forma mai economica de asemenea genereaza schimbari in proprietatile lor.
Ceramica astazi
Ceramica este stiinta si arta de a producere si utilizare a materialelor dure, care in general sint compuse din materiale neorganice si nemetalice. Aceasta cuprinde nu numai faianta, farfor, materiale refrectare, ceramica de constructie, emailuri, ciment si sticla dar si materialele nemetalice magnetice, monocristale sintetice.
Specializarea noastra este mult mai larga decit arta si stiinta producerii si utilizarii articolelor dure, formate in urma incalzirii materialelor prime la turnare, ia largeste sensul cuvintului grecesc keramos ce inseamna faianta dar si de asemenea are un inteles mult mai larg de cit definitiile date de dictionar. Prezenta dezvoltare a metodelor de producere si utilizarea a materialelor, care corespund cerintelor date, de asemenea noile calitati fac ca definitiile date sa fie mult mai limitate pentru scopurile noastre. Inventarea noilor materiale si metode de preluc-rare ne au facut sa ne largim domeniul de studiu in ceea ce priveste ceramica. 
Industria ceramicii
Industria ceramicii este una din cele mai dezvoltate ramuri ale industriei SUA (1959) cu volumul anual de productie cca 10 miliarde dolari. Volumul aproximativ al diferitor ramuri a industriei ceramicii le putem vedea din desenul 1: 
Desenul 1. Volumul diferitor ramuri a industriei ceramice a SUA din 1954:
1 - sticla pentru butelie; 2 - sticla pentru geam; 3 - sticla sortata; 4 - alte tipuri de sticla; 5 - fibre din sticla; 6 - ciment hidrotehnic; 7 - articole din ghips; 8 - var; 9 - farfor si faianta; 10 - placi; 11 - carbon si grafit; 12 - conducte; 13 - ceramica electroizolanta; 14 - conducte emailate; 15 si 17 - alte tipuri de articole; 16 - caramida si cerepita; 18 - samota; 19 - materiale refractare; 20 - materiale refractare 
Sticla     Lianti   Ceramica   Emailuri  Ceramica  Materiale  Materiale   Minerale     speciale
fina            de constructie  refractare  abrazive    sintetice
Una din cele mai importante caracteristii a industriei ceramice este ca ea este baza succesului functionarii multor ramuri a industriei. Materialele refractare stau la baza functionarii metalurgiei, materialele abrazive sint necesrare in industria automobilelor si constructiilor de masini, articolele din sticla sint folosite nu numai pentru constructii dar si industria automobilelor ci si pentru electroindustrie si electronica, diferite tipuri speciale de magnetoceramica si electroceramica sint necesare pentru elaborarea diferitor instalatii de masurat electronice, masinelor de calcul si altor instalatii si masini.


Fisiere in arhiva (1):

 • Faianta
  • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!