Zona metropolitană Iași

Extras din referat Cum descarc?

1. INTRODUCERE
ZONA METROPOLITANA IASI este este o regiune din judetul Iasi, ce cuprinde municipiul Iasi si 13 comune invecinate acestuia, constituita in scopul crearii de noi oportunitati de afaceri, al constructiei si amenajarii de locuinte si locuri de recreere, al atragerii de investitii consistente, si al coordonarii mai bune a proiectelor de mediu si infrastructura.
Asociatia Zona Metropolitana Iasi este o organizatie non-guvernamentala, condusa de Consiliul Metropolitan. Consiliul este format din reprezentanti delegati de catre Consiliile Locale si Consiliul Judetean, un reprezentant avand dreptul unui vot pentru fiecare dintre unitatile administrativ teritoriale partenere. Presedentia asociatiei este detinuta ca pozitie oficiala si nu ca persoana de catre presedintele Consiliului Judetean. Unul din vicepresedinti este primarul municipiului, iar celalalt, prin rotatie la un an, cate un primar din comunelor membre.
In 8 Aprilie, 2004 Consiliul Judetean Iasi, Municipiul Iasi si 13 comune inconjuratoare au semnat, pe baza obiectivelor comune identificate in dezvoltare si in scopul construirii parteneriatelor adevcate pentru atingerea acestor scopuri, actul de constituire a Zonei Metropolitane Iasi si au alcatuit Consiliul Metropolitan Iasi.
2. DATE GENERALE
o Suprafata totala 787,87 km2
o Suprafata intravilan 9.555 ha
o Populatie 397.800 locuitori 
o Populatie activa 169.300 persoane
o Someri 20.500 persoane
o Mp locuibili/persoana 11.3 m2 /persoana
o Strazi 1.035 km
o Retea distributie apa 650 km
o Retea distributie energie electrica 3.117 km
o Retea distributie gaz 352 km
3. UNITATI ADMINISTRATIV TERITORIALE
o ARONEANU
o BARNOVA
o CIUREA
o HOLBOCA
o LETCANI
o MIROSLAVA
o POPRICANI
o REDIU
o SCHITU DUCA
o TOMESTI
o UNGHENI
o VALEA LUPULUI
o VICTORIA 
4. DOMENII DE INTERES ALE ZONEI METROPOLITANE
- Pozitia geografica a municipiului Iasi: Pozitia sa de oras de frontiera si de fosta capitala si a teritoriului de peste Prut (actuala Republica Moldova) ii confera un statut privilegiat in cadrul relatiilor transfrontaliere.
- Accesibilitate: accesibilitate directa la reteaua majora de cai de comunicatie paneuropene (rutiere, feroviare, navale si aeriene) si nationale. 
- Functiuni economice: baza economica la inalt nivel tehnologic si flexibila (sector secundar, servicii productive, socio-culturale si de natura informatica). 
- Invatamantul superior, cu nivel de deservire international, national si local pe tipuri: stiinte umaniste, economice, medicina, tehnic, agronomic, artistic, teologic.
- Ocrotirea sanatatii, cu majoritatea dotarilor concentrate in municipiu, au o raza de deservire mare. Solicitarea, in functie de specialisti, se extinde de la nivelul municipiului, judetului la nivelul intregii Moldove. 
- Dotarile de cultura, arta, cult (administratia ecleziastica) si sport de interes zonal sunt concentrate in aria metropolitana.


Fisiere in arhiva (1):

  • Zona Metropolitana Iasi.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!