Tariful Vamal Comun

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul 1 : Uniunea Vamala
1.1. Notiunea juridica de uniune vamala 1
1.2. Strategiile uniunii vamale 2
Capitolul 2 : Tariful vamal comun
2.1. Tariful vamal comun si politici asociate .3
2.2. Tipuri de taxe vamale 4
2.3. Suspendari autonome de taxe vamale .6
2.4. Tariful Integrat al Comunitatilor Europene 7
2.5. Nomenclatura Combinata de clasificare si codificare a marfurilor 8
Concluzii 9
Bibliografie .10


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL 1
UNIUNEA VAMALA
1.1. Notiunea juridica de uniune vamala 
Uniunea vamala este una dintre primele realizari ale Uniunii Europene. Ea a anulat taxele vamale la frontierele interne si a introdus un sistem uniform de taxare a importurilor. In prezent, exista agenti vamali numai la frontierele externe ale Uniunii Europene. Acestia nu numai ca asigura buna desfasurare a fluxurilor comerciale, ci indeplinesc si alte misiuni avand ca scop protectia cetatenilor europeni.Uniunea vamala este o zona unica de comert, in care toate bunurile circula liber, indiferent daca au fost fabricate in Uniunea Europeana sau importate din afara acesteia. Astfel, un telefon mobil produs in Finlanda poate fi trimis in Ungaria fara taxe vamale si fara control vamal. Pentru produse fabricate in afara UE - de exemplu un televizor din Coreea de Sud - taxa vamala este perceputa doar la prima intrare pe teritoriul UE, dupa care nu mai sunt necesare alte taxe sau controale. Cu toate acestea, activitatea vamala ramane un domeniu vital, data fiind mai ales cantitatea mare a bunurilor care intra pe teritoriul Uniunii. Serviciile vamale ale UE gestioneaza aproximativ 20% din importurile mondiale, adica peste 2 miliarde de tone de marfuri anual. Aceasta activitate se traduce prin prelucrarea a mai mult de 100 de milioane de declaratii vamale, in fiecare an .
Articolul 23 al Tratatului Comunitatii Europene (Tratatul de la Roma)stipuleaza ca uniunea vamala va acoperi totalitatea comertului cu bunuri,interzicand taxele vamale de import si export intre statele membre sau toate taxele avand un efect echivalent. Conform Tratatului, uniunea vamala implica si adoptarea Tarifului Vamal Comun (forma actuala fiind stabilita prin Regulamentul nr. 2658/87) pentru relatiile cu terte tari. Articolele 24 - 31 ale Tratatului Comunitatii Europene acopera alte aspecte referitoare la libera circulatie a bunurilor si la uniunea vamala.
1.2. Strategiile uniunii vamale
Schimbarile intervenite prin introducerea pietei unice, implicarea tarilor din Europa Centrala si Rasariteana in comertul international sauacordurile GATT au dus la nevoia de cooperare si asistenta reciproca intre administratiile vamale ale statelor membre si a celor din terte tari.Uniunea Europeana a semnat acorduri de cooperare si de asistenta reciproca in domeniul vamal cu 36 de tari (la nivelul anului 2001). Deasemenea, Uniunea Europeana a acordat constant un sprijin financiar consistent administratiilor vamale din diverse tari pentru dezvoltarea si modernizarea capacitatii lor administrative si operationale .


Fisiere in arhiva (1):

  • Tariful Vamal Comun.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!