Six Thinking Hats - Analiza Directiei de Politie Locala a Municipiului Bucuresti

Cuprins referat Cum descarc?

I. Palaria ALBA
II. Palaria GALBENA
III. Palaria NEAGRA
IV. Palaria VERDE
V. Palaria ROSIE
VI. Palaria ALBASTRA
Surse bibliografice


Extras din referat Cum descarc?

Palaria albastra este palaria pe care o poarta liderul, cel care organizeaza si monitorizeaza procesul. Acesta hotaraste ce culori trebuiesc abordate si in ce ordine, pentru a sintetiza, a trage concluzii si a formula noi directii de actiune. Pentru a analiza D.G.P.L.C.M.B. , utilizand metoda Six Thinking Hats, ordinea optima de abordare a palariilor este urmatoarea: palaria alba, palaria galbena, palaria neagra, palaria verde si palaria rosie.La final se vor formula concluziile prin intermediul aceleiasi palarii - palaria albastra.
I. Palaria alba
Palaria alba presupune colectarea de date obiective care provin din surse sigure, verificabile, date statistice din surse autorizate.
In cadrul acestei palarii am analizat cadrul legal si institutional,atributii,surse de finantare, infrastructura si proiectele derulate.
Denumirea institutiei care furnizeaza serviciul : 
Directia Generala de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti 
Cadrul legal si cadrul institutional
Conform Legii nr. 155/12 iulie 2010 - Cadrul de organizare si functionare a Politiei Locale si a Legii nr. 215/2001 - Legea Administratiei publice locale,aceasta institutie este infiintata si functioneaza ca Directie Generala de Politie Locala si Control, fiind o institutie publica de interes local, cu personalitate juridica in subordinea Primarului General, ce isi desfasoara activitatea pe baza si in executarea legii, cu respectarea principiilor legalitatii, increderii, previzibilitatii, proximitatii si proportionalitatii, deschiderii si transparentei, eficientei si eficacitatii, raspunderii si responsabilitatii, impartialitatii si nediscriminarii.
Prin aplicarea prevederilor O.U.G. nr. 63/2010 si a H.C.G.M.B. nr. 176/06.08.2010, fosta institutie a Politie Comunitare a Municipiului Bucuresti, care si-a incetat activitatea la 01 ianuarie 2011, a fost obligata sa disponibilizeze 335 de agenti comunitari. Institutia s-a reinfiintat la nivel de structura ca Directia Generala de Politie Locala si Control,din anul 2011,trecand printr-un complex proces de reformare in domeniul politicilor de personal.
Atributii
Directia Generala de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti exercita atributii privind apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei, a proprietatii private si publice, prevenirea si descoperirea infractiunilor, in urmatoarele domenii:ordinea si linistea publica, precum si paza bunurilor;circulatia pe drumurile publice;disciplina in constructii;afisaj stradal;protectia mediului;activitatea comerciala;evidenta persoanelor;alte domenii stabilite prin acte normative si administrative.
Scurt istoric
Primele atestari privind Politia Romana dateaza din vremea lui Neagoe Basarab sau a lui Mihai Viteazu (crearea institutiei agiei), continua cu domnia lui Mihai Sutzu (organizarea pazei Capitalei, emiterea primelor acte de identitate si reglementarea portului armelor) iar din 1806, organele de paza si ordine din Capitala primesc denumirea generica de POLITIE.
Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate.
Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul - Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002.Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.
Politia Locala a Municipiului Bucuresti reprezinta prima forma de descentralizare a sistemului de ordine si siguranta publica din Romania postcomunista care se inscrie in cerintele de stat membru al Uniunii Europene. Politia Locala a Municipiului Bucuresti este o institutie tanara in randul structurilor de ordine si siguranta publica, este in plin proces de operationalizare si implementare a strategiei si politicilor publice in acest domeniu. Intr-un timp scurt s-au facut pasi importanti atat in ceea ce priveste dotarea, standardizarea prin proceduri operative cat si realizarea unui dispecerat integrat care sa asigure comunicatia, timpul de reactie dar si reprezentarea in timp real a evenimentelor in raport cu monitorizarea si supravegherea video.


Fisiere in arhiva (1):

  • Six Thinking Hats - Analiza Directiei de Politie Locala a Municipiului Bucuresti.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!