Sistemul logistic al întreprinderii SC Tri ’94 Rod Com SRL

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2700
Mărime: 57.51KB (arhivat)
Publicat de: Larisa D.
Puncte necesare: 6
Logistica - Istudor

Extras din referat

Introducere

Descoperita de economie din cele mai vechi timpuri si confirmata de economia moderna, logistica pare a fi nu numai inima strategiei întreprinderii, ci si rădăcina însăşi a performantei în execuţia operaţională a activităţilor cotidiene. Logistica este deosebit de complexa, deoarece ia multe forme.

Astăzi toate întreprinderile, mai ales în context european, cunosc transformări profunde ale poziţiilor modurilor de gestiune si formelor de organizare ale logisticii. Fie ca este vorba de o mica întreprindere sau de un mare grup, adaptarea la o serie de constrângeri din ce în ce mai schimbătoare devine o necesitate. Dintr-o activitate secundara care nu se bucura de interesul tuturor, ea a devenit o miza a reuşitei strategiei oricărei întreprinderi. Conceptul însuşi de logistica este marcat de o evoluţie a obiectivelor care îi revin precum si de o evoluţie a perimetrului de intervenţie.

Logistica poate fi definita ca o funcţie de interfaţă între gestiunea ofertei (supply side) si gestiunea cererii (demand side).

Logistica se poate defini ca fiind procesul cu care se gestionează într-o manieră strategică transferul şi stocarea materialelor, componentelor şi produselor finite începând de la furnizori, traversând societatea până la ajungerea produselor la consumatori. (Martin Christofer)

O altă definiţie a logisticii este şi cea dată de către Sole Society of Logistic Engineers, care o abordează ca tehnică şi, în acelaşi timp, o ştiinţă care susţine realizarea obiectivelor societăţii, programarea şi urmărirea acestora; este necesară pentru management, engineering-ul şi activităţile tehnice pe teme cerute, proiectarea, aprovizionarea şi conservarea resurselor

Tot despre logistică Philip Kotler a afirmat că “implică planificarea, realizarea şi controlul fizic al materialelor şi produselor finite, de la punctele de origine la punctele de utilizare, în vederea satisfacerii necesităţilor consumatorilor în condiţiile obţinerii de profit”.

Dintre factorii care au determinat apariţia logisticii precum şi reevaluarea rolului acesteia în cadrul unităţilor agroalimentare, putem enumera:

• sporirea în ritm rapid a cheltuielilor de transport;

• posibilităţile limitate de creştere a eficienţei producţiei;

• mutaţiile înregistrate în gestiunea stocurilor;

• înnoirea şi diversificarea fără precedent a producţiei de mărfuri;

• necesitatea organizării şi coordonării adecvate a fluxurilor informaţionale;

• utilizarea pe scară tot mai largă a calculatoarelor şi revoluţia informatică;

• iniţiativele legate de calitate (TQM);

• preocupările de protejare a mediului ambiant.

Logistica cunoaşte o dezvoltare din ce in ce mai puternică in România, cu un potenţial destul de ridicat ca urmare a dezvoltării economiei noastre.

Preocuparea logisticii priveşte mişcarea şi stocajul materiei prime şi a produselor finite de la sursa de producţie ,trecând prin lanţul logistic şi oprindu-se la consumatorul final.

Orice firmă care vrea să supravieţuiască pe piaţă are nevoie de un sistem logistic bine pus la punct intr-un mediu economic in care concurenţa este din ce in ce mai acerbă.

Având un sistem bine proiectat cu o monitorizare şi o funcţionare eficientă a mecanismului logistic o întreprindere poate sa aibă succes. Lucrarea de faţă oferă o imagine a sistemului logistic al întreprinderii cu suma componentelor sale care ajuta la buna desfăşurare a activităţii logistice.

Sistemul logistic al intreprinderii S.C. TRI ’94 ROD COM S.R.L.

Cap. 1 Prezentarea societatii comerciale TRI ’94 ROD COM S.R.L.

Societatea comercială, S.C. TRI 94 PROD COM S.R.L., este o persoană juridică română, ce funcţionează sub regimul juridic de societate comercială cu răspundere limitată şi îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legislaţia română aplicabilă în viguare coroborat cu prevederile Actului Constitutiv. Obiectul de activitate al acesteia îl reprezintă producţia şi conservarea cărnii (cod CAEN 1511).

S.C. TRI 94 PROD COM S.R.L are sediul social în Buzău, str. Grigore Alexandrescu, nr. 16, jud. Buzău, iar punctul de lucru în localitatea Valea Nucului, com.Berca, jud. Buzău. Această societate a fost dată în funcţiune în luna aprilie a anului 1994.

Date de indentificare:

• Numar în registrul comerţului: J10/550/1994

• Cod fiscal : 5456998

• Capital social: 2100 lei

SC TRI ’94 PROD COM S.R.L. Buzău produce, în primul rând, cârnaţi de Pleşcoi, pentru care a obţinut atestat de produs tradiţional de la Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR). Cârnatul de Pleşcoi este originar din judeţul Buzău, fiind produs de ţăranii din arealul vechii comune Pleşcoi. În urma aderării la Uniunea Europeană, normativele care au intrat în vigoare pe teritoriul României interzic comercializarea lui în absenţa anumitor condiţii de fabricaţie. Acestea sunt respectate de un singur producător din arealul de origine, şi anume de

S.C. TRI ‘94 PROD COM S.R.L.Cârnaţii de Pleşcoi sunt cel mai scump produs alimentar tradiţional românesc. Alături de acest preparat, societatea produce şi comercializează şi alte produse din carne.

Structura organizatorică a S.C. TRI ‘94 PROD COM S.R.L.

Structura organizatorică a întreprinderii reprezintă ansamblul persoanelor şi compartimentelor de muncă tehnice, economice si administrative, modul cum acestea sunt constituite şi grupate, precum si principalele legaturi ce se stabilesc intre ele în vederea realizării,în cât mai bune condiţii, a obiectivelor activitaţii economice a acesteia; reflectând aşadar ,,anatomia întreprinderii’’.

Conducerea societăţii poate fi caracterizată ca una dinamică şi experimentată, capabilă să facă faţă caracterului specific al activităţii firmei.

Preview document

Sistemul logistic al întreprinderii SC Tri ’94 Rod Com SRL - Pagina 1
Sistemul logistic al întreprinderii SC Tri ’94 Rod Com SRL - Pagina 2
Sistemul logistic al întreprinderii SC Tri ’94 Rod Com SRL - Pagina 3
Sistemul logistic al întreprinderii SC Tri ’94 Rod Com SRL - Pagina 4
Sistemul logistic al întreprinderii SC Tri ’94 Rod Com SRL - Pagina 5
Sistemul logistic al întreprinderii SC Tri ’94 Rod Com SRL - Pagina 6
Sistemul logistic al întreprinderii SC Tri ’94 Rod Com SRL - Pagina 7
Sistemul logistic al întreprinderii SC Tri ’94 Rod Com SRL - Pagina 8
Sistemul logistic al întreprinderii SC Tri ’94 Rod Com SRL - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Sistemul Logistic al Intreprinderii SC Tri '94 Rod Com SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Administrație Publică

Administratia publica 1. Sfera de cuprindere a notiunii de administratie publica. 2. Distinctia dintre administratia publica centrala si locala....

Uniunea Europeană - Olanda

Istoric Uniunea Europeana - Pe 16 aprilie 1948 este semnata conventia instituind Organizatia Europeana de Cooperare Economica. Saisprezece state...

Subiecte Sisteme Administrative Comparate

Subiecte Sisteme Administrative Comparate ASE Administratie Publica 2011-01-24 Nr.1 1. Elaborati o analiza comparativa in ceea ce priveste...

Ai nevoie de altceva?