Sistemul Logistic al Intreprinderii SC Tri '94 Rod Com SRL

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Descoperita de economie din cele mai vechi timpuri si confirmata de economia moderna, logistica pare a fi nu numai inima strategiei intreprinderii, ci si radacina insasi a performantei in executia operationala a activitatilor cotidiene. Logistica este deosebit de complexa, deoarece ia multe forme. 
Astazi toate intreprinderile, mai ales in context european, cunosc transformari profunde ale pozitiilor modurilor de gestiune si formelor de organizare ale logisticii. Fie ca este vorba de o mica intreprindere sau de un mare grup, adaptarea la o serie de constrangeri din ce in ce mai schimbatoare devine o necesitate. Dintr-o activitate secundara care nu se bucura de interesul tuturor, ea a devenit o miza a reusitei strategiei oricarei intreprinderi. Conceptul insusi de logistica este marcat de o evolutie a obiectivelor care ii revin precum si de o evolutie a perimetrului de interventie. 
Logistica poate fi definita ca o functie de interfata intre gestiunea ofertei (supply side) si gestiunea cererii (demand side).
Logistica se poate defini ca fiind procesul cu care se gestioneaza intr-o maniera strategica transferul si stocarea materialelor, componentelor si produselor finite incepand de la furnizori, traversand societatea pana la ajungerea produselor la consumatori. (Martin Christofer) 
O alta definitie a logisticii este si cea data de catre Sole Society of Logistic Engineers, care o abordeaza ca tehnica si, in acelasi timp, o stiinta care sustine realizarea obiectivelor societatii, programarea si urmarirea acestora; este necesara pentru management, engineering-ul si activitatile tehnice pe teme cerute, proiectarea, aprovizionarea si conservarea resurselor 
Tot despre logistica Philip Kotler a afirmat ca "implica planificarea, realizarea si controlul fizic al materialelor si produselor finite, de la punctele de origine la punctele de utilizare, in vederea satisfacerii necesitatilor consumatorilor in conditiile obtinerii de profit". 
Dintre factorii care au determinat aparitia logisticii precum si reevaluarea rolului acesteia in cadrul unitatilor agroalimentare, putem enumera:
o sporirea in ritm rapid a cheltuielilor de transport; 
o posibilitatile limitate de crestere a eficientei productiei; 
o mutatiile inregistrate in gestiunea stocurilor; 
o innoirea si diversificarea fara precedent a productiei de marfuri; 
o necesitatea organizarii si coordonarii adecvate a fluxurilor informationale; 
o utilizarea pe scara tot mai larga a calculatoarelor si revolutia informatica; 
o initiativele legate de calitate (TQM); 
o preocuparile de protejare a mediului ambiant. 
Logistica cunoaste o dezvoltare din ce in ce mai puternica in Romania, cu un potential destul de ridicat ca urmare a dezvoltarii economiei noastre.
Preocuparea logisticii priveste miscarea si stocajul materiei prime si a produselor finite de la sursa de productie ,trecand prin lantul logistic si oprindu-se la consumatorul final. 
Orice firma care vrea sa supravietuiasca pe piata are nevoie de un sistem logistic bine pus la punct intr-un mediu economic in care concurenta este din ce in ce mai acerba. 
Avand un sistem bine proiectat cu o monitorizare si o functionare eficienta a mecanismului logistic o intreprindere poate sa aiba succes. Lucrarea de fata ofera o imagine a sistemului logistic al intreprinderii cu suma componentelor sale care ajuta la buna desfasurare a activitatii logistice.
Sistemul logistic al intreprinderii S.C. TRI '94 ROD COM S.R.L.
Cap. 1 Prezentarea societatii comerciale TRI '94 ROD COM S.R.L.
Societatea comerciala, S.C. TRI 94 PROD COM S.R.L., este o persoana juridica romana, ce functioneaza sub regimul juridic de societate comerciala cu raspundere limitata si isi desfasoara activitatea in conformitate cu legislatia romana aplicabila in viguare coroborat cu prevederile Actului Constitutiv. Obiectul de activitate al acesteia il reprezinta productia si conservarea carnii (cod CAEN 1511).
S.C. TRI 94 PROD COM S.R.L are sediul social in Buzau, str. Grigore Alexandrescu, nr. 16, jud. Buzau, iar punctul de lucru in localitatea Valea Nucului, com.Berca, jud. Buzau. Aceasta societate a fost data in functiune in luna aprilie a anului 1994.
Date de indentificare:
o Numar in registrul comertului: J10/550/1994
o Cod fiscal : 5456998
o Capital social: 2100 lei 
SC TRI '94 PROD COM S.R.L. Buzau produce, in primul rand, carnati de Plescoi, pentru care a obtinut atestat de produs traditional de la Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR). Carnatul de Plescoi este originar din judetul Buzau, fiind produs de taranii din arealul vechii comune Plescoi. In urma aderarii la Uniunea Europeana, normativele care au intrat in vigoare pe teritoriul Romaniei interzic comercializarea lui in absenta anumitor conditii de fabricatie. Acestea sunt respectate de un singur producator din arealul de origine, si anume de 
S.C. TRI '94 PROD COM S.R.L.Carnatii de Plescoi sunt cel mai scump produs alimentar traditional romanesc. Alaturi de acest preparat, societatea produce si comercializeaza si alte produse din carne. 
Structura organizatorica a S.C. TRI '94 PROD COM S.R.L.
Structura organizatorica a intreprinderii reprezinta ansamblul persoanelor si compartimentelor de munca tehnice, economice si administrative, modul cum acestea sunt constituite si grupate, precum si principalele legaturi ce se stabilesc intre ele in vederea realizarii,in cat mai bune conditii, a obiectivelor activitatii economice a acesteia; reflectand asadar ,,anatomia intreprinderii''.
Conducerea societatii poate fi caracterizata ca una dinamica si experimentata, capabila sa faca fata caracterului specific al activitatii firmei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul Logistic al Intreprinderii SC Tri '94 Rod Com SRL.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!