Sistemul Economic al Indiei

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere pag 3
2. Economia pag 4
3. India: ascensiune umbrita de saracie pag 8
4. Forta economica pag 9
5. Concluzii pag 10
6. Bibliografie pag 11


Extras din referat Cum descarc?

Introducere 
India este un stat federal compus din 28 state (Andhra Pradesh, Arunachal Pradesh, Assam, Bihar, Chhattisgarh, Goa, Gujarat, Haryana, Himachal Pradesh, Jammu and Kashmir, Jharkhand, Karnataka, Kerala, Madhya Pradesh, Maharashtra, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Orissa, Punjab, Rajasthan, Sikkim, Tamil Nadu, Tripura, Uttaranchal, Uttar Pradesh, West Bengal) si 7 teritorii unionale (Insulele Andaman si Nicobar, Chandigarh, Dadra si Nagar Haveli, Daman si Diu, Delhi, Lakshadweep, Pondicherry). Republica India este situata in Asia de Sud, ocupand majoritatea ariei geografice a subcontinentului indian. Teritoriul sau leaga Asia de Sud-Est, de Asia Centrala si de Orientul Apropriat si Mijlociu, pozitionare din care deriva, in parte, valoarea sa politico-militara atat pentru puterile continentale, cat si pentru cele maritime. 
India ocupa o arie de circa 3 287 590 km2, al saptelea teritoriu ca marime pe plan mondial, cel mai extins din Asia de Sud. Relieful este diversificat. In nord-est, intalnim cel mai inalt lant muntos din lume, Himalaya (Casa Zapezii in sans!crita, 14 varfuri cu altitudinea de peste 8000 de metri, cea mai inalta creasta - Kanchenjunga - apartinand statului indian). Sistemul himalayan este impartit intre India, China, Nepal, Bhutan si Pakistan (regiunea Kashmir). Divinizati de hindusi, muntii Himalaya constituie un limes al Indiei in nord, dar si o ruta pentru invazii, mai ales in vest si in est, pe cursul marilor fluvii. Intre New Delhi si Beijing se situeaza statele-tampon Nepal si Bhutan. Urmeaza India de Est, unita cu masa teritoriala prin statul federal Sikkim. 
India are litoral la Oceanul Indian (Marea Arabica in vest si Golful Bengalului in est), divizat intre coasta Malabar si coasta Coromandel. Astfel, republica controleaza direct ruta maritima strategica care uneste regiunea bogata in hidrocarburi a Orientului Mijlociu cu statele industrializate din Asia de Sud-Est si din regiunea Paci!ficului. Prin Golful Bengalului, India controleaza arhipela!gurile Nicobar si Andaman, invecinandu-se cu Indonezia, Malaiezia, Birmania/Myanmar, Thai!landa, Bangla!desh si Sri Lanka/Ceylon. Marea Anda!manului si Marea Javei sunt separate de stramtoarea Malacca si de teritoriul orasului-stat Singapore. Republica include arhi!pelagul Lacca!dive din Marea Arabiei. La sud se afla insulele Chagos, posesiune britanica unde este amplasata baza americana Diego Garcia.
Din analiza pozitiei continentale si maritime a Indiei, devine evidenta importanta tarii pentru orice putere a carei orientare externa inclu!de si promovarea inte!reselor politico-militare si comerciale globale (SUA, Marea Britanie, dar si Franta sau Rusia). In trecut, de pilda, imperiile coloniale euro!pene si-au extins con!trolul dinspre cele doua coaste, Malabar si Coro!mandel si spre nordul Indiei. Clima este musonica. Cea mai populata tara din Asia de Sud, India avea in 2003 1 049 500 000 locuitori. 
In jur de o treime din populatie traieste la orase. India numara 35 de localitati urbane cu populatie de peste un milion de persoane, dintre care se remarca Marele Bombay (15 milioane), Calcutta (11 milioane) sau New Delhi (9 milioane). Supra-aglomerarea urbana este un alt fenomen strans legat de cresterea populatiei, de nivelul veniturilor, cu potentiale consecinte politice. Conform datelor oficiale, 99% din popu!latie este alfabetizata, insa se remarca diferente majore intre barbati (75%) si femei (54%), care reflecta modelul familial traditional. Nu in ultimul rand, mentionam ca 44% dintre indieni sunt platiti cu maximum 30 USD/luna. 
Majoritatea populatiei se considera ca fiind de origine indiana/arya (72%), urmata de dravidieni (25%). Aparenta omogenitate dupa criterii europene este inselatoare, daca se iau in considerare organizarea pe triburi si diversitatea lingvistica a subcontinentului. Oficial, sunt recunoscute 15 limbi: assameza, bengali, gujarati, hindi, kannada, kash!miri, konkani, malayalamn, manipuri, marathi, orya, punjabi, sanskrit, sindhi, tamil, telugu si urdu, la care se adauga engleza. Statistic, hindi este vorbita de 40% din populatie, urmata de bengali (8%), telugu (7,8%), marathi (7,4%), tamil (6,3%), urdu (5%) sau gujarati (4,8%). Limbile sunt insa insotite de sute de dialecte, inclusiv sinice sau tibetane. 
Credintele constituie nucleul fascinatiei occidentale pentru India, nucleul societatii, dar uneori si o sursa de conflict. Subcontinentul reprezinta sursa a doua religii majore: hinduismul si budismul, carora li se adauga si jainis!mul sau sinteza sikh. De asemenea, India este a doua tara pe plan mondial ca numar de credinciosi musulmani, ea gazduieste cea mai mare comunitate zoroastriana, confesiuni crestine si iudaice. Conform datelor oficiale (1991), 82% dintre cetatenii Indiei sunt hindusi, 12%, musulmani, 2,3% crestini, circa 2% sikh, 0,7%, budisti si 0,4%, jainisti.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul Economic al Indiei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!