Sistemul E-Learning - Avantaje si Dezavantaje

Cuprins referat Cum descarc?

1. INTRODUCERE. NOTIUNEA DE E LEARNING 2
2. SISTEMUL DE E LEARNING 4
2.1 AVANTAJELE SISTEMULUI DE E LEARNING 5
2.2 DEZAVANTAJELE SISTEMULUI DE E LEARNING 6
3. CONCLUZII 7
BIBLIOGRAFIE 8


Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere. Notiunea de eLearning
In demersul meu de a ma documenta pentru aceasta tema de referat, ca aproape orice student, am initiat mai intai o cautare pe Google (http://www.google.ro/). Pentru "eLearning" au fost returnate 13.400.000 de rezultate (la data de o6 noiembrie 2010), insemnand de 3 ori mai multe rezultate decat in iunie 2004, fapt ce dovedeste interesul din ce in ce mai mare vizavi de acest domeniu.
Internetul devine astfel, pe zi ce trece, portalul pentru acces la educatie si cultura, iar modalitatea optima de a veni in intampinarea nevoilor de cunoastere si formare continua, este eLearning. 
eLearning reprezinta invatarea sau instruirea, care poate fi pregatita, distribuita sau gestionata, prin folosirea unei varietati de tehnologii de invatare si care se poate dezvolta local sau global
eLearning se defineste atat ca tehnologie destinata gestionarii, proiectarii, distribuirii, selectarii, instruirii si invatarii extinse (Elliot Masie, 2001). cat si ca tehnologie de retea in vederea creerii, distribuirii, adoptarii activitatilor de invatare oriunde si oricand (mediu de invatare online). ELearning este mai mult decat distribuirea cursurilor pe Web (forma asincrona). ELearning asigura un nou tip de instruire la clasa (forma sincrona), dar si un nou canal de comunicatie in invatarea la distanta (forma mixta) 
Domeniul eLearning acopera un spectru larg de aplicatii si procese, incluzand:
- Instruirea asistata de calculator (Computer-based training - CBT), care reprezinta un tip de eLearning furnizat pe CD-ROM;
- Invatare bazata pe tehnologie (Technology-based learning), care include comunicatii cu ajutorul calculatorului;
- Instruirea prin Web (Web-based training - WBT), care presupune utilizarea textului, elementelor media sau a graficii pentru creearea unui mediu de invatare online dinamic si atractiv, dar mai greu accesibil pentru cei care folosesc conectarea la Internet prin dial-up;
- Invatare sincrona si asincrona (Synchronous and Asynchronous eLearning). in invatarea sincrona, predarea si invatarea se realizeaza intr-un singur loc, in timp ce elevii/studentii sunt fizic separati unul de celalalt. Exista, in acest sens, telefonie prin Internet, conferinte prin Web, lectii online, invatare la distanta prin satelit interactiv, audio/video conferinte. in invatarea asincrona utilizatorul se poate instrui, in orice moment, in ritmul dorit si independent de instructor. Cursurile si seminariile sunt luate de pe Internet, CD-ROM sau ca prezentari audio/video de pe paginile Web.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul E-Learning - Avantaje si Dezavantaje.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!