Serviciile in Venezuela

Cuprins referat Cum descarc?

CUPRINS
I.GENERALITATI :
I.1)SITUARE
I.2)ISTORIC
I.3)GUVERNUL SI POLITICA
I.4)DIVIZINILE ADMINISTRATIVE
II.GEOGRAFIA
III.DEMOGRAFIA
IV.ECONOMIA VENEZUELEI
V.LOCUL SI ROLUL SERVICIILOR PENTRU ECONOMIA VENEZUELEI
V.1)SCHIMBUL
V.2)TRANSPORTURILE
V.3)FINANTELE
V.4)COMUNICATIILE


Extras din referat Cum descarc?

I.GENERALITATI
I.1) Situare
Venezuela este o tara de pe coasta nordica a Caraibelor Tropicale ale Americii de Sud.
In ceea ce priveste numele tarii avem:
--forma lunga conventionala:Rapublica Bolivara Venezuela
--forma scurta conventionala:Venezuela
--forma scurta locala:Venezuela
--forma lunga locala:Republica Bolivarian a Venezuelei.
Venezuela are granite cu urmatoarele state:
--la sud cu Brazilia ;
--la est cu Guyana;
-- la vest cu Columbia;
-- la nordul coastei venezuelene se intind insulele Aruba, Antilele Elvetiene si Trinidad si Tobago.Fosta colonie spaniola ,Venezuela este in prezent republica federala.
Din punct de vedere istoric a avut locdispute teritoriale cu Guyana, in general cu privire la zona (regiunea) Essequibo si cu Columbia in legatura cu Golful Venezuela.Azi , tara este cunoscuta la nivel mondial pentru industria sa petroliera ,diversitatea mediului si frumusetile naturale.Cristopher Columb a fost atat de impresionat de peisajul Venezuelei atunci cand a ajuns pe coastele sale in 1498, incat s-a referit la teritoriu numind tara Tierra de Gracia, care a si devenit porecla statului.
Originea numelui
Numele de Venezuela se presupune ca isi gaseste originea de la cartograful Amerigo Vespuci care impreuna cu Alonso de Ojeda a condus in 1499 o expeditie de-a lungul coastei nord-vestice(cunoscuta astazi sub denumirea de Golful Veneuela).
I.2)Istoric
Venezuela a fost colonizata de Spania in 1522.
Dupa cateva revolte fara succes, tara si-a declarat independenta fata de Spania la 5 iulie 1811 sub conducatorl Francisco de Miranda .Ulterior controlul intregului teritoriu al Venezuelei a fost preluat de Simon Bolivar ,El Libertador, cu ajutorul generalului Jose Antonio Paez ,si in special al generalului Antonio Jose de Sucre.
Venezuela a devenit dupa razboiul de independenta alaturi de Columbia si Ecuador parte a Republicii Marea Columbie pana in 1830 cand tara s-a separat prin rebelinea condusa de Jose Antonio Paez si s-a declarat republica suverana.Paez a devenit primul presedinte al Venezuelei.
Mare parte a istoriei tarii din secolul al IX-lea si inceputul secolului XX s-a caracterizat prin instabilitatte politica si reguli dictatoriale .Dupa moatrea lui Juan Vincente Gomez in 1935 si demiterea temporara a regulii autoritare candilismo, democratia luptat eventual fortata de armata sa se retraga din implicarea in politica nationala in 1958.
Venezuela este membru al Comunitatii Natiunilor din America de Sud.
I.3)Guvernul si politica
Presedintele tarii este ales prin vot, adica prin sufragiu direct si universal, acest sistem functionand atat pentru seful statului ,cat si pentru seful guvernului.Mandatul este de 6 ani si un presedinte poate fi reales pentru un singur mandat consecutiv.
Parlamentul unicameral al Venezuelei este Adunarea Generala, care cuprinde 167 de deputati intre care 3 sunt alesi de populatia indigena cu un mandat de 5 ani si pot fi realesi de maxim 2 ori.Sunt alesi prin vot popular de pe listele electorale.
Cel mai inalt copr judiciar este Tribunalul Suprem de Justitie ai caror magistrati sunt alesi de parlament pentru un singur mandat de 12 ani.Consiliul National Electoral(CNE) are sarcini legate de procesul electoral.In prezent , presedinte este Hugo Chavez Frias( din anul 1999), iar vicepresedinte Jose Vincente Ravel( din anul 2002).
Schimbarile politice recente au determinat modificari in steagul Venezuelei prin adaugarea a 8 stele simolizand contributia Guyanei la independenta natiunii.
I.4)Diviziunile administrative


Fisiere in arhiva (1):

  • Serviciile in Venezuela.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești.
După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare.
Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:

* Prin apăsarea pe butonul “Descarcă acum” declar că am citit, înțeles și agreat termenii și condițiile.
* Prețul este fără TVA.


Hopa sus!