Rosia Montana

Extras din referat Cum descarc?

1996 - dupa ce la mina de stat incep restructurarile si disponibilizarile, compania Gabriel Resources, listata la Bursa din Toronto, Canada isi manifesta interesul de a continua exploatarea miniera in zona.
1997 - 2002 - Compania intreprinde explorari geologice, pentru determinarea cantitatii de minereu existent.
2002 - 2006 - elaborarea de studii de fezabilitate, inclusiv a studiilor de conditii initiale necesare Studiului de evaluare a Impactului asupra Mediului (EIM).
Mai 2007 - RMGC a depus la Ministerul Mediului raspunsurile la cele 5600 de intrebari,  document care insumeaza 12.600 de pagini si care reprezinta o anexa la Raportul EIM, rezultand astfel un document final de peste 17.000 de pagini.
Septembrie 2009 - Comuna Rosia Montana intra oficial in Cartea Recordurilor, ca fiind prima localitate din lume cu cei mai multi oameni care au cautat simultan aur cu saitrocul. Recordul, omologat de celebra organizatie Guiness World Records, a fost inregistrat cu ocazia sarbatorii de Ziua Minerului, in 30 august 2009.Organizatorul principal al evenimentului a fost Primaria Rosia Montana, iar RMGC a acordat  sprijin logistic si financiar.
Septembrie 2010 - Ministerul Mediului reia procedura de evaluare a Raportului Studiului de Impact asupra Mediului pentru Proiectul Rosia Montana. 
Decembrie 2011 - RMGC a inregistrat peste 3500 de cereri de locuri munca din toata tara doar in anul 2011. In prezent, peste 80% din totalul populatiei cu varsta de munca din zona nu realizeaza venituri.
Rosia Montana este atestata documentar din anul 131, cand purta numele de Alburnus Maior. 
Rosia Montana este una dintre cele mai vechi localitati din Europa cu traditie in exploatarea metalelor pretioase.
Romanii au infiintat aici prima asezare permanenta pentru sclavii si colonistii care lucrau in minerit si au facut si primele mari exploatari de aur si argint din zona. 
Astazi se mai pastreaza doar portiuni din galeriile romane. Si asta pentru ca exploatarile din Evul Mediu si de mai tarziu s-au facut prin prelungirea si largirea galeriilor romane existente. 
Planul de afaceri al proiectului minier prevede beneficii totale de peste 4 miliarde de dolari pentru economia Romaniei. 
Dintre acestia : 
1.8 miliarde USD vor intra direct la bugetul de stat. 
2.4 miliarde USD reprezinta bani cheltuiti in Romania pentru resurse umane, constructii, energie electrica, materiale, transport, reactivi, piese de schimb si altele. 
Aceste sume reprezinta o investitie directa in economia Romaniei si vor ajunge la forta de munca, intreprinzatorii si companiile romanesti ce vor furniza produse si servicii pentru RMGC, in faza de constructie si cea de operare.
In total, 73,5% din beneficiile generate de mina de la Rosia Montana raman in Romania.


Fisiere in arhiva (1):

  • Rosia Montana.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!