Resurse Financiare ce Pot fi Atrase de Catre Autoritatile Administratiei Publice Locale din Fonduri de la Uniunea Europeana

Extras din referat Cum descarc?

1.Metodologia de pregatire si finantare a proiectelor de dezvoltare regionala
Principalele surse de finantare a proiectelor de dezvoltare regionala sunt finantarile nerambursabile interne din Fondul National de Dezvoltare Regionala si finantari nerambursabile externe din fondurile de tip structural ale Uniunii Europene (programele SAPARD, ISPA si PHARE).
Metodologia de acordare a sprijinului financiar nerambursabil este aproximativ aceeasi pentru proiectele care beneficiaza de finantare interna sau externa, dar este distincta in raport de metodologia de implementare. Studiile intreprinse au relevant ca exista o importanta deosebire in privinta modalitatii in care se contracteaza aceste fonduri.
Fondul National de Dezvoltare Regionala se formeaza prin contributii de la bugetul de stat, bugetele locale sau judetene sau din fonduri atrase din sectorul privat si se acorda annual in limita fondurilor atrase.Fondurile de tip structural acordate romanilor de Uniunea Europeana au ca punct de pornire programari si negocieri anuale finalizate prin memorandumuri financiare incheiate anual intre Comisia Europeana si Guvernul Romaniei.Aceste programari care stau la baza memorandumului au loc cu un an inaintea implemantarii proiectelor, acordari efective a sprijinului financiar nerambursabil.
Pentru a nu se face confuzia intre momentu lelaborarii documentului de programare si cel al implemntarii proiectelor, analizele efectuate asupra modului in care are loc finantarea proiectelor de dezvoltare regionala si locala au dus la concluzia ca este necesara cunoasterea ciclului programului PHARE. Astfel, intrarea in linia de finantare a programului PHARE incepe cu un an inainte si are la baza Parteneriatul de aderare a Romaniei la Uniunea Europena si Programul National de Adoptare a Aquis-ului Comunitar parcurgand urmatoarele etape:
1.Parteneriatul de Aderare;
2.Programul National de Adoptare a Aquis-ului Comunitar si Planul National deDezvoltare care ii este anexat;
3.Raportul periodic al Comisiei Europene asupra progresului Romaniei;
4.Adoptarea memorandumului financiar;
5.Implementarea, respectiv licitatiile de proiecte, incheierea contractelor si managementului proiectului;
6.Dupa faza de implementare urmeaza la intervale regulate elaborarea de rapoarte anuale de monitorizare si evaluare;
7.Incheierea programului si auditul final asupra memorandumului financiar au loc, de regula, dupa cel de-al treilea an de la anul de programare.
In concordanta cu strategia de dezvoltare regionala adoptata in contextul procesului de preaderare prin Planul National de Dezvoltare, cercetarile intreprinse au evidentiat ca finantarea dezvoltarii regionale se realizeaza pe baza unor proiecte de dezvoltare regionala, cum ar fi cele privind dezvoltarea initiativei locale, dezvoltare resurselor umane si dezvoltare turismului.
In cadrul proiectelor de dezvoltare regionala si locala se acorda prioritate sustinerii sectorului intreprinderilor mici si mijlocii.Astfel, pentru a fi eligibili pentru o finantare nerambursabila, fiecare dintre solicitanti trebuie sa indeplineasca o serie de conditii.Este inteles ca nu pot participa la nici o licitatie deschisa si nu pot primi finantare nerambursabila agentii economici care sunt in stare de faliment sau persoanele din conducere care au suferit condamnari definitive ca urmare a unei conduite profesionale impotriva legii, nu si-au indeplinit obligatiile fiscale catre stat sau au incercat sa obtina informatii confidentiale ori sa influenteze comisia de evaluare.De asemenea, este de mentionat ca activitatea avuta in vedere in proiect trebuie sa fie inclusa in obiectul de activitate cuprins in statutul solicitantului la data depunerii cererii de finantare.
Proiectele care au primit aprobare pentru finantare nerambursabila vor fi monitorizate, supuse unui control si unor rapoarte. Cererile de finantare nerambursabila se examineaza si se evalueaza de catre Agentiile de Dezvoltare Regionala cu posibila asistenta din partea unor experti externi.Toate proiectele trebuie evaluate conform unor criterii stabilite de comisia europeana.


Fisiere in arhiva (1):

  • Resurse Financiare ce Pot fi Atrase de Catre Autoritatile Administratiei Publice Locale din Fonduri de la Uniunea Europeana.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!