Relatii Publice - Campanii de Succes si Esuate

Extras din referat Cum descarc?

De-a lungul istoriei au existat oameni care au obtinut performante exceptionale doar prin maniera de a dialoga cu publicul, fie ca a fost vorba de o comunicare verbala sau non-verbala. Desigur ca rezultatele au fost diferite, unele fiind extrem de satisfacatoare, altele apropiindu-se de limita dezastrului.
Al Gore
In lista lunga a oamenilor care s-au facut cunoscuti si apreciati doar prin simpla stiinta de a aborda publicul se afla Albert Arnold Gore, cunoscut si sub numele de Al Gore. Desi multi il vad ca pe marele perdant in urma alegerilor prezidentiale din 2000, anul 2007 l-a facut pe Al Gore din marele invins, un mare invingator.
Viata politica
Dupa doua mandate in care a fost al 45-lea vicepresedinte al Statelor Unite ale Americii, Al Gore a decis sa candideze pentru functia de Presedinte in anul 2000, ca reprezentant al Democratilor. Desi popularitatea sa crescuse vertiginos in ultimii ani, el a pierdut alegerile in defavoarea candidatului republican George W. Bush. Dupa acest eveniment indelung contestat, Al Gore a declarat ca nu va mai candida pentru postul de Presedinte in viitoarele campanii. 
Intensificarea actiunilor ca ecolog
In anii ce au urmat el si-a facut cunoscuta activitatea in cadrul organizatiilor ecologice. Desi activitatea sa ca ecologist a inceput inca de la sfarsitul anilor 70, inceputul de secol 21 a insemnat pentru Al Gore o crestere a popularitatii la nivel mondial. Discursurile sale din intreaga lume au produs o serie de reactii in lant in randul populatiei, schimband perceptia oamenilor asupra fenomenului de incalzire globala. Folosindu-se de cifrele exacte ale oamenilor de stiinta in ceea ce priveste evolutia climatica a planetei si de industria cinematografica, Al Gore a reusit sa-si transmita mesajul poate in fiecare casa unde exista acces la Internet.
Filmul An Inconvenient Truth (Un adevar incomod), lansat in anul 2007, a fost repede apreciat de catre criticii cinematografiei, filmul fiind premiat cu Oscar pentru Cel mai bun documentar. Desi la decernarea Oscarurilor premiul i-a fost acordat producatorului filmului, Al Gore a fost rugat sa urce pe scena pentru a i se inmana statueta. In acele momente a declarat:
Americani, oameni din toata lumea, trebuie sa rezolvam aceasta criza a climei. Nu este o problema politica; este o problema morala. Avem tot ce ne trebuie pentru a face acest lucru, exceptand probabil dorinta de a actiona. Aceasta (n. Dorinta) este o sursa reutilizabila. Sa o reutilizam.
In acelasi an, Al Gore lanseaza o carte cu acelasi nume care la scurt devine un best seller. In continuare Al Gore calatoreste in intreaga lume pentru a-si promova mesajul. Avand la activ peste 1000 de cuvantari, Al Gore continua sa fie solicitat desi discursul sau ii costa pe organizatori 100.000$.


Fisiere in arhiva (1):

  • Relatii Publice - Campanii de Succes si Esuate.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!