Propunere de Politici Publice

Cuprins referat Cum descarc?

1. INSTITUTIA INITIATOARE
2. FORMULAREA PROBLEMELOR
3. DENUMIREA POLITICII
4. SCOP
5. OBIECTIVE
6. BENEFICIARII POLITICII PUBLICE
7. VARIANTE DE  SOLUTIONARE
8. PROCESUL DE CONSULTARE
9. VARIANTA DE SOLUTIONARE RECOMANDATA
10. PLANUL DE ACTIUNI


Extras din referat Cum descarc?

Turismul reprezinta una din componentele majore ale vietii economice si sociale. Ca sector economic cu valente reale de dezvoltare pe termen mediu si lung, turismul antreneaza in sistemul sau un larg evantai de activitati economice, culturale, sociale. In acest context, o importanta deosebita o are conservarea mostenirii naturale, ca si a celei culturale. In conformitate cu documentele europene este necesara promovarea unor forme de turism durabil, bazate pe cunoasterea profunda a ecosistemelor si a capacitatii de suport a mediului in ceea ce priveste activitatile turistice. Turismul trebuie sa reprezinte un mijloc de valorificare a patrimoniului natural si cultural-istoric, conform principiilor dezvoltarii durabile si de dezvoltare prin extinderea ariei ofertei specifice si crearea de venituri si locuri de munca in mediu rural, altele decit cele de baza.
in cazul turismului intern numarul turistilor a crescut cu 2,8%, cererea pentru vacantele in strainatate a crescut cu 70%. Conform statisticii, turismul intern domina la numarul de turisti: 75,3% dintr-un total de 1.436.700 de persoane care au participat la actiuni prin agentiile de turism.
Turistii straini nu s-au aratat prea dornici de a vedea Romania. In zona montana, numarul de turisti straini s-a diminuat in acest an cu 16%, pina la aproape 95.000, iar pe litoral scaderea a fost de 30%. Conform Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, anul viitor cea mai mare crestere a numarului de turisti straini se va consemna pentru Delta Dunarii, cu 20-30%, in vreme ce turismul balnear va atrage cu pina la 15-20% mai multi turisti din alte tari.
Slaba pregatire a personalului din turismul romanesc
Potrivit specialistilor din domeniu, turismul ocupa pozitia a doua in topul sectoarelor economice cu deficit de personal, prima pozitie fiind detinuta de constructii.
Lipsa personalului se inregistreaza atat la nivelul de baza, aici fiind vorba despre receptioneri, cameriste, ospatari, bucatari etc., cat si la nivelul pozitiilor de top. Daca in primul caz personalul lipseste din cauza migratiei peste hotare, in al doilea caz se pune si problema pregatirii profesionale a celor care doresc sa


Fisiere in arhiva (1):

  • Propunere de Politici Publice.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!