Procedura Incheierii Contractului de Achizitii Publice

Cuprins referat Cum descarc?

Cap. 1. Aspecte generale privind contractul de achizitii publice 
Cap. 2. Etapa 1: Intocmirea programului anual al achizitiilor publice 
Cap. 3. Etapa 2: Elaborarea documentatiei de atribuire / de selectare 
Cap. 4. Etapa 3: Chemare la competitie 
Cap. 5. Etapa 4: Derulare procedura de atribuire 
Cap. 6. Etapa 5: Atribuire contract de achizitie publica sau incheiere acord cadru 
Cap. 7. Etapa 6: Incheiere dosar de achizitie publica 
Cap. 8. Etapa 7: Derulare contract / acord cadru 
Cap. 9. Etapa 8: Finalizare contract 
Cap. 10. Etapa 9: Analiza procesului 
Concluzii 
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Cap. 1. Aspecte generale privind contractul de achizitii publice
Contractul de achizitii publice reprezinta un act juridic cu titlu oneros, incheiat in forma scrisa, in cel putin doua exemplare in urma unei proceduri de atribuire sau in baza unui acord-cadru, intre autoritatea contractanta si contractant.
Contractul de achizitie publica reprezinta instrumentul juridic prin care organismele publice intra in relatii comerciale cu operatorii economici pentru a-si satisface necesitatile de produse, servicii sau lucrari.
Contractul de achizitie publica inceteaza de drept la expirarea perioadei pentru care a fost incheiat, iar prelungirea duratei contractului de achizitie publica este posibila numai in conditiile ordonantei si fara a fi modificate conditiile stabilite initial.
Inainte de stabilirea clauzelor contractuale trebuie sa se stabileasca tipul contractului. Calificarea naturii juridice a contractului de achizitie publica este data de obiectul preponderent ca valoare, respectiv contractele de achizitie publica pot fi:
- Contracte de Furnizare, al carui obiect este dobandirea definitiva sau temporara a unuia sau mai multor produse, pe baza: cumpararii, cumpararii in rate, inchirierii, leasing-ului, cu sau fara optiune de cumparare. 
- Contracte de Servicii, al carui obiect este prestarea uneia sau mai multor activitati, al caror rezultat este nematerial, inclusiv cele de: intretinere, reparatie, instalare, proiectare. 
- Contracte de Lucrari, al carui obiect este: executia, proiectarea cat si executia uneia sau mai multor lucrari de constructii. 
Contractul de achititii publice contine:
- Preambulul - reprezinta partea introductiva a contractului si contine informatii despre: temeiul legal in baza caruia se semneaza contractul de achizitie publica; denumirea partilor contractante; definitii aplicabile; intrepretare.
- Clauzele contractuale obligatorii sunt acele prevederi contractuale pe care orice contract de achizitie publica trebuie sa le contina referitor la: obiectul principal al contractului; pretul contractului; durata contractului; sanctiuni ale neexecutarii culpabile a obligatiilor; documentele contractului; obligatiile principale ale partilor.
- Clauze contractuale specifice sunt acele prevederi contractuale specifice fiecarui contract de achizitie publica care se stabilesc, de regula, prin acordul partilor in functie de necesitatile obiective ale autoritatii contractante si de continutul ofertei declarata castigatoare.
In cadrul sistemului de achizitie publica autoritatea de reglementare este reprezentata de Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, denumita in continuare ANRMAP.
Cei ce supravegheaza modul de functionare a sistemului achizitiilor publice sunt: Ministerul Finantelor Publice, Curtea de Conturi, ANRMAP, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor .
Procesul de achizitie publica reprezinta o succesiune de etape, dupa parcurgerea carora se obtine produsul sau dreptul de utilizare al acestuia, serviciul sau lucrarea, ca urmare a atribuirii unui contract de achizitie publica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Procedura Incheierii Contractului de Achizitii Publice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!