Politica de Comunicare a Administrației Publice

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere. 3
Capitolul I COMUNICAREA . 4
1.1 Definirea comunicarii 
1.2 Mijloace de comunicare 
1.3 Comunicarea publica si comunicarea politica 
1.4 Comunicarea externa a administratiei publice
Capitolul II CARACTERISTICILE COMUNICARII . 5
2.1 Participantii la procesul de comunicare 
2.2 Transmiterea unui mesaj
2.3 Necesitatea unui obiectiv 
Capitolul III COMUNICAREA INSTITUTIONALA . 6
Concluzii si comentarii. 8
Bibliografie . 9


Extras din referat Cum descarc?

Introducere 
Evolutia vietii sociale ,economice si politice impresionata prin diversitatea ei evidentiaza cu claritate o anumita polarizare intre multiplele particularitati ale realitatilor societale si modele actuale de gandire si comportament.Birocratia ,a carei existenta a fost legitimata prin teoria lui Max Weber si care a construit decenii intregi principalul instrument al progresului economico-social este,in contextul actual,puternic amenintata de proliferarea presiunilor externe exercitate simultan asupra sa.
Prin insasi natura ei,administratia publica depinde de comunicare:comunicarea intre diferitele niveluri ierarhice ale administratiei publice,comunicarea pe acelasi nivel,comunicarea intre administratie si executorul social,comunicarea intre administratie si autoritatea politica ,comunicarea cu mediul social.
Comunicarea in cadrul sistemului administratiei publice este considerata un factor esential pentru realizarea eficienta si functionarea economica a intregului sistem al administratiei publice ca instrument institutional specific pentru punerea in aplicare a politicilor publice.Calitatea de comunicare poate fi in mod semnificativ influentata de utilizarea de informatii si tehnologii moderne de comunicare .
Capitolul I COMUNICAREA 
1.1 Definirea comunicarii 
Notiunea de comunicare se bucura de o larga utilizare la ora actuala,existand dificultati in determinarea sferei de aplicare a acesteia.Comunicarea se regaseste pretutindeni: la scoala ,in familie,intre prieteni ,la locul de munca.De asemenea,institutiile publice si celelalte organizatii,structuri,indiferent de domeniul de activitate,recurg la comunicare in cadrul actiunilor intreprinse sau al relatiilor pe care le stabilesc.
Comunicarea se caracterizeaza printr-o multitudine de forme.Putem vorbi de comunicare impersonala,comunicare sociala,comunicare publica,comunicare politica,comunicare externa.Domeniul comunicarii este vast,intrucat orice activitate umana-individuala ,colectiva,sociala-este insotita de informatii emise ,primite,prelucrate.In acest sens,comunicarea este indispensabila in procesul de concepere si de realizare a actiunilor umane,in aceeasi masura in care moneda este indispensabila in domeniul economiei. 
''Comunicarea este o relatie sociala si un proces socio-tehnic: relatia si procesul prin care prin care aceasta este produsa, prelucrata si transmite informatii.''(Federica Scarpa,''Semnificatia limbajului administrativ'',2005-2006).
Avand in vedere cele mentionate anterior,putem defini comunicarea ca fiind schimbul de informatii intre o persoana ,o organizatie sau o colectivitate,in calitate de emitatori,si unul sau mai multi receptori,oricare ar fi modalitatile prin care se realizeaza acest schimb. 
1.2 Mijloace de comunicare 
Ansamblul mijloacelor de comunicare include o varietate de limbaje si sisteme simbolice folosite pentru a comunica.
In societatile nationale moderne exista o limba scrisa publica,ce permite comunicarea institutionala esentiala in scopuri politice,economice si culturale.In tarile mai putin dezvoltate,existenta unei limbi politice scrise nu este o realitate evidenta.Exista doar variante restranse la anumite regiuni sau subculturi si apartenenta la elite.Rezultatul acestei stari de fapt este discontinuitatea lingvistica si,implicit,dezavantajul aparitiei barierelor de comunicare.
In statele democrate se manifesta,prin intermediul sistemului educational,puternice tendinte de egalizare a accesului ,de reducere a decalajelor si a inegalitatilor de extindere a comunicarii de masa si de nivelare a standardelor.Daca in trecut discontinuitatile erau adesea rezultatul diferentelor culturale si sociale,in prezent sunt,in mare masura,asociate discrepantelor economice si de putere.


Fisiere in arhiva (1):

  • Politica de Comunicare a Administratiei Publice.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!