Plan de dezvoltare regională

Extras din referat Cum descarc?

Pentru atingerea si indeplinirea obiectivelor propuse, planul de dezvoltare locala cuprinde promovarea unui set de masuri specifice domeniilor sectoriale si care actioneaza din perspectiva sectorului specific asupra realizarii obiectivelor strategice, principale si secundare. 
Domeniu de interventie I - Dezvoltare urban si infrastructura de transport
Domeniul sectorial.: Teritoriul municipiului Botosani
Se va pune accent pe actualizarea PUG-ului care sa duca la o reglementare judicioasa a zonelor de dezvoltare si care sa ofere baza pentru noua orientare strategica a orasului conditionata si de crearea asociatiei intercomunitare pe termen scurt cu premize de adancire a acesteia pe termen mediu si lung.
Acest demers va veni in preintampinarea noului model de functionare a unei aglomerari urbane care caracterizeaza o societate moderna la nivel european, caracterizat prin adancirea interdependentelor dintre zona urbana si zonele rurale invecinate care se manifesta la nivel de rezidenta, schimb de forta de munca, afaceri in general, aceasta interdependenta fiind luata ca un avantaj si nu ca o piedica in calea dezvoltarii locale.
Imbunatatirea accesului in zonele economice ale municipiului prin amenajarea - semaforizarea principalelor intersectii din Calea Nationala - Proiect finalizat -septembrie 2005
Obiectul proiectului: Imbunatatirea accesului in zonele strategice ale municipiului Botosani, prin semaforizarea si modificarea geometriei a 7 intersectii din Calea Nationala, in vederea cresterii atractivitatii pentru investitii a municipiului Botosani.
Rezultate obtinute: 
1.Semaforizarea si modificarea geometriei a 7 intersectii din Calea Nationala: 
a)Intersectie Calea Nationala cu strada Petru Rares 
b)Intersectie Calea Nationala cu strada Ion Pillat si Nicolae Iorga 
c)Intersectie Calea Nationala cu strada Marchian 
d)Intersectie Calea Nationala cu strada Grivita 
e)Intersectie Calea Nationala cu strada Uzinei 
f)Intersectie Calea Nationala cu strada Garii 
g)Intersectie strada Sucevei cu bulevardul Mihai Eminescu
Ultimele 3 intersectii sunt amplasate practic una in continuarea celeilalte si datorita acestei caracteristici, trebuie
tratate unitar. De aceea, studiile tehnice le-au abordat ca un grup de intersectii. 
2. Eliminarea blocajelor datorate statiilor de transport in comun cu tramvaiul si maxi-taxi si cresterea sigurantei
calatorilor prin realizarea de peroane de refugiu. 
Grupul-tinta a fost alcatuit din participantii la trafic-atat conducatori auto cat si pietoni, institutiile publice, agentii economici - atat cei din zonele adiacente, cat si ceilalti -, locuitorii din imobilele riverane arterei, cat si cetatenii din
municipiu ale caror activitati cotidiene sunt legate de aceasta artera. 
Obiectivul general al proiectului a constat in cresterea atractivitatii pentru investitii a municipiului Botosani prin fluidizarea traficului pe principala artera a municipiului - Calea Nationala - care asigura accesul spre / dinspre zonele economice strategice ale municipiului.
Valoarea proiectului: 626.012 Euro, respectiv 2.134.642,93 lei 
Sursa de finantare: PHARE 2001 - Coeziune economica si sociala - Infrastructura locala mica; RO 0108.03.05 - 516.012 euro 
Primaria Mun.Botosani 110.000 euro 
Domeniul sectorial: Constructii civile si industriale 
Obiectivul operational in cadrul acestui domeniu sectorial este reprezentat de modernizarea constructiilor existente si dezvoltarea noilor lucrari conform unui PUG in spiritul strategiei. 
Se va urmari dezvoltarea urbana pe baza PUG-ului actualizat care sa du c a la o reglementare judicioasa a regimului constructiilor si care sa ofere baza pentru noua orientare strategica a orasului si sa valorifice potentialul turistic al zonelor istorice. 
Strategia va continua si va imbunatati liniile pozitive existente, municipiul Botosani fiind un oras verde, cu un grad de risc al structurii cladirilor sub media nationala, si exista deja in implementare un proiect finantat prin fonduri Phare 2004-2006 de reabilitate a Centrului Istoric care reprezinta un inceput puternic in aceasta directie. Iar noua orientare a strategiei va cauta sa rezolve o serie de probleme actuale: evitarea ca populatia orasului sa se concentreze doar pe cateva artere principale; gasirea de solutii in parteneriat pentru rezolvarea destinatiei unor cladiri abandonate; remodelarea fatadelor cladirilor care sunt deteriorate mult sub cerinte; stoparea procesului de degradare a cladirilor de patrimoniu; evaluarea si marcarea cladirilor cu risc; incurajarea construirii de spatii locative in general spre periferie si lasand terenul sa respire; rezolvarea problemelor privind gradul de uzura al instalatiilor care este foarte ridicat; crearea unor zone de protectie intre zonele de locuit si zonele industriale sau de transport.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Dezvoltare Regionala.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!