Metode de Cercetare în Științe Sociale - Reabilitarea Infrastructurii Domeniului Public

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1675
Mărime: 41.53KB (arhivat)
Publicat de: Julieta Farcaș
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dan Sandor
UBB Cluj Napoca - Administratie Publica

Extras din referat

Prin domeniu public se intelege situatia unor bunuri sau drepturi care nu sunt in posesia nici unei persoane fizice sau juridice, ci sunt in exclusivitate in posesia statului, care este obligat sa le administreze competent. Un exemplu este domeniul public ce consista in spatiul destinat tranzitului atat persoanelor cat si vehiculelor si a autovehiculelor, respectiv strazile si trotuarelor.

Avand in vedere ca primavara a debutat de vreo luna de zile incoace, o data cu aceasta au inceput si vesnicele lucrari de reabilitare a domeniului public, care consta in asfaltarea strazilor si pavarea trotuarelor.

Din precedentele campanii de reconditionare a domeniului public se pot trage un set de concluzii destul de consistent, care ar putea ajuta lumea sa inteleaga care este mersul lucrurilor in acest sens. Printre aceste concluzii putem aminti neglijenta fata de unele zone din oras si atentia foarte sporita fata de altele, datorita unor interventii din partea unor persoane influente, precum si profesionalismul cu care s-au desfasurat acele lucrari si fondurile destinate realizarii lucrarilor, chiar si firmele care se ocupa de aceste lucrari si lista poate continua.

Am ales aceasta tema spre cercetare deoarece am considerat ca este un subiect de actualitate si este extrem de dezbatut in majoritatea mediilor sociale. Prin intermediul urmatoarei cercetari voi incerca sa urmaresc atitudinea cetatenilor orasului nostru cu privire la actuala campanie de reabilitarea a domeniului public, sarcina ce-i revine primariei municipiului Bistrita.

Prin intermediul cercetarii am sa analizez diferentele de atitudine ale cetatenilor in ceea ce priveste profesionalismului cu care sa realizeaza lucrarile de reconditionare, calitatea materialelor folosite, fondurile alocate pentru desfasurarea campaniilor, utilitatea si frecventa lucrarilor, etc.

Pentru a putea afla mai multe detalii despre cele mentionate mai sus si pentru a putea duce la finalizare cercetarea am ales ca si metoda de cercetare pe cea a sondajului de opinie, considerand ca prin intermediul acestuia voi putea afla informatii generale asupra atitudinii si reactiilor cetatenilor si astfel voi putea chestiona un numar mai mare de persoana din medii sociale diferite cu privire la problema pe care am luat-o in discutie. O situatie ideala ar permite studierea intregii populatii care reprezinta obiectul de studiu al cercetarii, insa, de cele mai multe ori acest lucru este practic imposibil, astfel intervine esantionarea.

Pentru chestionarul urmator, ca si esantionare am ales-o pe cea simpla aleatorie, totusi tinand cont de elementul varsta, minorii neintrand in calcul in ceea ce priveste stabilirea rezultatelor finale ale cercetarii.

In continuare voi redacta chestionarul prin intermediul caruia voi realiza completitudinea proiectului de cercetare si din care voi putea analiza si trage concluzii referitoare la reactiile si atitudiniile cetatenilor.

1. Ce parere aveti despre actuala campanie de reabilitare a strazilor si trotuarelor din oras ?

a) Buna;

b) Foarte buna;

c) Satisfacatoare;

d) Proasta;

e) Foarte proasta.

2. Credeti ca materialele folosite in realizarea lucrarilor sunt de cea mai buna calitate ?

a) Da, cred ca sunt bune;

b) Nu mi se par foarte rezistente;

c) Mai mult de 1 an nu cred ca vor rezista;

d) Cred ca vor tine mai mult de 3 ani.

Preview document

Metode de Cercetare în Științe Sociale - Reabilitarea Infrastructurii Domeniului Public - Pagina 1
Metode de Cercetare în Științe Sociale - Reabilitarea Infrastructurii Domeniului Public - Pagina 2
Metode de Cercetare în Științe Sociale - Reabilitarea Infrastructurii Domeniului Public - Pagina 3
Metode de Cercetare în Științe Sociale - Reabilitarea Infrastructurii Domeniului Public - Pagina 4
Metode de Cercetare în Științe Sociale - Reabilitarea Infrastructurii Domeniului Public - Pagina 5
Metode de Cercetare în Științe Sociale - Reabilitarea Infrastructurii Domeniului Public - Pagina 6
Metode de Cercetare în Științe Sociale - Reabilitarea Infrastructurii Domeniului Public - Pagina 7
Metode de Cercetare în Științe Sociale - Reabilitarea Infrastructurii Domeniului Public - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Metode de Cercetare in Stiinte Sociale - Reabilitarea Infrastructurii Domeniului Public.doc

Alții au mai descărcat și

Administrație Publică

Administratia publica 1. Sfera de cuprindere a notiunii de administratie publica. 2. Distinctia dintre administratia publica centrala si locala....

Uniunea Europeană - Olanda

Istoric Uniunea Europeana - Pe 16 aprilie 1948 este semnata conventia instituind Organizatia Europeana de Cooperare Economica. Saisprezece state...

Subiecte Sisteme Administrative Comparate

Subiecte Sisteme Administrative Comparate ASE Administratie Publica 2011-01-24 Nr.1 1. Elaborati o analiza comparativa in ceea ce priveste...

Ai nevoie de altceva?