Mediul si Dezvoltarea Durabila - Instrumente pentru Managementul Mediului

Extras din referat Cum descarc?

Introducere:
Managementul mediului are drept scop utilizarea responsabila a resurselor naturale, economice si umane astfel incat mediul sa fie protejat si imbunatatit.
Sistemul de management de mediu este o componenta a sistemului de management general care include structura organizatorica, activitatile de planificare, responsabilitatile, practicile si procedurile, procesele si resursele pentru elaborarea, implementarea, realizarea analizarea si mentinerea politicii de mediu. 
Un sistem de management de mediu reprezinta un instrument managerial prin care se urmareste asigurarea functionalitatii si a aplicarii continue a unui plan sau a unor proceduri de management de mediu, precum si conformarea cu obiectivele si tintele de mediu. 
Asadar, sistemul de management al mediului (SMM) este o structura, un cadru general, in care se pot integra activitatile organizatiilor in vederea identificarii, masurarii, gestionarii si controlului eficient al riscurilor sau impactului acestor activitati asupra mediului. 
De asemenea, sistemul de management al mediului stabileste modalitatile de imbunatatire a performantelor de mediu si mutarea centrului de greutate spre o continuitate sau durabilitate prin regulile de buna practica statuate de ISO 14001.
Standardele Managementului Mediului (cum ar fi EMAS-ul si seriile de standarde ISO 14000) constituie un etalon dupa care organizatiile si companiile isi pot masura performanta. 
In acelasi timp, opinia publica a devenit din ce in ce mai preocupata de problemele mediului inconjurator acestea fiind adesea reflectate in comportamentul consumatorilor, care isi exprima interesul pentru produsele care nu sunt daunatoare pentru mediu.
In acest fel a aparut eticheta ecologica care ofera informatii despre impactul produs asupra mediului, promovand produsele cu impact redus.
Concepte cheie: tratate
-managementul de mediu; sistemul de management de mediu; standardele managementului de mediu; eticheta ecologica; dezvoltarea economica durabila; dezvoltarea durabila; EMAS - Comisia Europeana Eco-Management si Sistemul de Audit ; imbunatatirea calitatii mediului; sistemele de management de mediu ISO 14001; 
Tratarea subiectului:
Dezvoltarea durabila inseamna mentinerea posibilitatilor si conditiilor de viata pentru generatiile viitoare, a resurselor naturale regenerabile cel putin la nivelul celor existente pentru generatia actuala, precum si redresarea factorilor de mediu afectati de poluare.
Managementul mediului are drept scop utilizarea responsabila a resurselor naturale, economice si umane astfel incat mediul sa fie protejat si imbunatatit
Sistemul Managementului Mediului (EMS) este un mecanism care se adreseaza unor teme ecologice majore prin alocarea de resurse, desemnarea responsabilitatilor, si o evaluare continua a practicilor, procedurilor si proceselor, care sunt organizate intr-un mod sistematic. 
Astfel EMS se distinge ca un instrument puternic care permite organizatiei sa realizeze si sa controleze nivelul performantei ecologice pe care si-o stabileste. devenind parte integranta a sistemului managerial al unei organizatii si este necesar sa fie coordonat cu eforturile sistemelor manageriale din alte domenii.
EMAS - Comisia Europeana Eco-Management si Sistemul de Audit este un sistem voluntar pentru industrie introdus de Comisia Europeana (EC) in 1993.
El tinteste sa promoveze imbunatatiri continue in performanta ecologica a companiilor si sa furnizeze informatii ecologice publicului


Fisiere in arhiva (1):

  • Mediul si Dezvoltarea Durabila - Instrumente pentru Managementul Mediului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!