Managementul investițiilor

Extras din referat Cum descarc?

Tema nr. 1 Glosar
Ofertant -  oricare operator economic care a depus oferta;
Oferta -  actul juridic prin care operatorul economic isi manifesta vointa de a se angaja din punct de vedere juridic intr-un contract de achizitie publica; oferta cuprinde propunerea financiara si propunerea tehnica
Achizitie Publica-Procedura traditionala de achizitie pentru un proiect public conform legislatiei romane care foloseste resursele din sectorul public mai degraba decat pe cele din sectorul privat; adica nu Concesiunea.
Investitori-Entitati private care investesc capital propriu sau capital de risc intr-un proiect de Concesiune.
Dividendul- reprezinta o parte din profitul net care vine pentru o ac.iune emisa de o societate pe ac.iuni (societate de capitaluri anonima sau in comandita pe ac.iuni[1]), care revine fiecarui ac.ionar in raport cu ac.iunile pe care le poseda[2].
Actiune: titlu financiar obisnuit emis de societa.ile comerciale ce reprezinta dreptul de proprietate al detinatorului asupra unei parti dintr-o companie (din capitalul social al acesteia, divizat in par.i egale), drept obtinut in urma investirii de capital
Fond deschis de investitii:organism de plasament colectiv in valori mobiliare, fara personalitate juridica, ale carui unitati de fond fac obiectul unei emisiuni si rascumparari continue.
Indice bursier:indicator statistic care reflecta evolutia in timp a pietelor de valori mobiliare si a preturilor acestora pe pietele respective.
Beneficiar- organismul, autoritatea, institu.ia sau societatea comerciala din sectorul public ori privat, unitatea administrativ-teritoriala, organismele prestatoare de servicii publice .i de utilitate publica de interes local sau jude.ean, responsabile pemtru ini.iere ori ini.ierea .i implementarea proiectelor aprobate spre finan.are in cadrul progarmului Opra.ional Regional.
Emitent- banca sau institu.ia financiara care emite cardul, gestioneaza contul asociat , autorizeaza tranzac.iile cu cardul .i garanteaza pla.ile catre acceptatori pentru tranzac.iile valide.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul investitiilor.pdf

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. http://m.bvb.ro/FinancialInstruments/Details/FinancialInstrumentsDetails.aspx?s=SNG
2. http://old.fonduri-ue.ro/glosar-de-termeni?start=2
3. https://portal.afir.info/utilizatori_glosar?ref=292
4. http://www.finmentor.ro/business/Glosar/glosar_termeni_financiari.aspx?GlosarFinanciar=B
5. https://www.romgaz.ro/ro/content/comunicat-privind-programul-de-investitii-romgaz-pentru-modernizarea-depozitelor-de


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!