Impactul Noului Management asupra Deciziilor din Administratia Publica

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere in Managementul Pulic si Noul Management Public 3
2. Principii ale Noului Management Public 6 
3. Baza ideologica a noului management public 9
4. Management- concept 10
5. Perspectiva comparativa asupra Noului Management Public 12
6. Strategii de dezvoltare ale noului management public 15
7. Procesul decizional managerial 16
8. Abordari si tehnici decizionale 17
9. Impactul Noului Management Public asupra adinistratiei publice 19
10. Elaborarea deciziilor in teoriile moderne 20
11. Locul deciziei in actul noului manageriat public 20
12. Concluzii 21
13. Bibliografie 23


Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere in Managementul Pulic si Noul Management Public
Managementul public reprezinta ansamblul proceselor si relatiilor de management, bine determinate, existente intre componente ale sistemului administrativ,prin care , in regim de putere publica, se aduc la indeplinire legile si/sau se planifica, organizeaza, coordoneaza, gestioneaza si controleaza activitatile implicate in realizarea serviciilor care satisfac interesul public.
Managementul public vizeaza metodele, tehnicile manageriale, abilitatea si priceperea cu care toate acestea sunt folosite pentru a transpune ideile si politica in programe de actiune.
O noua paradigma de management public, numit "New Public Management" (Noul Management Public - NMP), a aparut incepand cu anii 1980.
Termenul Noul Management public venit in folosinta la inceputul anului 1990, pentru a descrie reformele din sectorul public din Marea Britanie si Noua Zeelanda, in calitate de aparat inventat in scopul de a structurarea discuitia de schimbari in organizarea si gestionarea guvernului.
Apropierea Noului Management Public de managementul public a fost, in general, fondata pe o critica de birocratie ca principiu de organizare in cadrul administratiei publice. Intentia Noului Management Public a fost de a oglindi aspectele critice ale modurilor de organizare si gestionare ale sectoarelor private, asumandu-si superioritatea sectorului privat, precum si sectorul public si administratie publica. 
Principiile Noului Management Public sunt, in general, caracterizate de un accent pe productia de control, de dezagregare a organizatiilor traditionale birocratice si de descentralizare a autoritatii administrative, introducerea pe piata si de cvasi - mecanisme de piata, orientate spre client si de servicii. 
In Marea Britanie, de exemplu, cresterea presiunilor a fortat guvernul sa faca fata problemelor economice, inclusiv ratele ridicate ale somajului si ale inflatiei si in special cu privire la calitatea si eficienta serviciilor publice.
Noul management public - grupeaza opt caracteristici:
a. Intarirea functiilor de conducere la centru; 
b. Distributia autoritatii, garantand flexibilitatea; 
c. Asigurarea performantei, controlului si a responsabilitatii; 
d. Imbunatatirea managementului resurselor umane; 
e. Optimizarea tehnologiei informatiilor; 
f. Dezvoltarea concurentei si a dreptului la alegere; 
g. Imbunatatirea calitatii reglementarilor; 
h. Furnizarea de servicii publice de calitate.
Noul management public (NMP) avand o gama larga de mecanisme, printre care amintim conceptia organizarii si a managementului, aplicarea noii economii institutionale la managementul public si un model de optiuni politice , a aparut in Marea Britanie la inceputul anilor `80, perioada guvernarii Thatcher acoperind o arie globala.
Noul Management Public cauta sa reduca rolul statului prin aplicarea unor principii ale managementului sectorului privat in organizatiile guvernamentale. Utilizarea limbajului Noului Management Public, principiul orientarii pe client si al descentralizarii, separatia elaborarii politicilor publice, utilizarea partenerilor din sectorul privat pentru furnizarea serviciilor sunt numai o reprezentare a dimensiunii administratiei publice moderne dominata de conceptul si noile practici ale bunei guvernari.
Forma rigida, ierarhica, birocratica a administratiei publice, care a dominat cel mai mult in secolul XX, se schimba cu o noua forma flexibila de management public . 
Aceasta schimbare nu este o schimbare simpla a stilului managerial, ci o schimbare in rolul guvernarii in societate si a relatiei guvern-cetateni. 
Cetatenii doresc institutii ale statului, eficiente in utilizarea resurselor publice, eficacein furnizarea bunurilor publice, ,,puternice si capabile sa faca fata fortelor globale". 
Cercetari recente au aratat ca cetatenii considera ca statul si administratia publica trebuie sa actioneze ca un promotor social si economic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Impactul Noului Management asupra Deciziilor din Administratia Publica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:

* Prin apăsarea pe butonul “Descarcă acum” declar că am citit, înțeles și agreat termenii și condițiile.
* Prețul este fără TVA.


Hopa sus!