Hitler ca Sef al Statului Nazist

Extras din referat Cum descarc?

,, Acolo unde suntem noi nu mai este loc pentru nimeni. "
,, Poporul este orb, putini sunt cei chemati sa fie stapani. " 
Promitand refacerea puterii Germaniei, Adolf Hitler si Partidul Nazist au impus un regim dictatorial. Politica indrazneata si lipsita de scupule a lui Hitler a avut cateva succese, dar a impins Europa in razboi.
Dupa infrangerea Germaniei in Primul Razboi Mondial, aliatii victoriosi au obligat-o sa accepte conditii umilitoare, pe care le-au redactat in detaliu la Versailles, in Franta. Germania a pierdut teritorii intinse, ii era interzis sa se reinarmeze si i s-a impus sa plateasca sume enorme de bani pentru presupusa vina a declansarii razboiului. 
Germania in haos
Aliatii au ptretins intotdeauna ca lupta impotriva Kaiserului si a sistemului imperial german si nu impotriva poporului german. Dar, desi Kaiserul abdicase si Germania devenise o republica democratica, germanilor le erau impuse aceleasi conditii dure si razbunatoare. In consecinta, noua replica si-a inceput existenta cu dezavantaje importante. In primii ani dupa razboi, conditiile din Germania erau haotice, iar supravietuirea republicii nu era sigura. Dispute si lupte repetate au avut loc intre comunisti si grupurile nationaliste de extrema dreapta. Atat extrema stanga, cat si extrema dreapta doreau sa impuna regimuri nedemocratice. 
Una din zonele in care disputa s-a dus cu mare inversunare a fost Bavaria, cu speranta de a dobandi putere sau de a-i obliga pe conservatori sa declanseze o revolta impotriva republicii. O astfel de grupare era cea national socialista, sau Partidul Nazist in frunte cu Adolf Hitler, viitorul dictator al Germaniei. 
Partidul Nazist
Hitler era de fapt austriac si nu german. Fiul unui perceptor, era inteligent, dar indisciplinat, nedescurcandu-se la scoala, esuand in toate ambitiile sale artistice, traind de pe o zi pe alta in cartierele sarace ale Vienei. Dupa ce s-a mutat in 1913 in capitala bavareza Munchen, s-a oferit voluntar in armata germana, cand a izbucnit Primul Razboi Mondial, pe care a servit-o cu devotament. Capitularea Germaniei a insemnat o lovitura teribila pentru el, dar s-a autoconvins repede ca armata germana nu a fost infranta, ci tradata - "injunghiata pe la spate" de evrei, socialisti, comunisti, precum si de alte grupuri "straine".
Reintorcandu-se la Munchen, dupa razboi, Hitler s-a alaturat Partidului Muncitorilor Germani, de extrema dreapta. Abilitatile sale politice si talentul remarcabil de orator l-au facut in curand conducatorul partidului (Fuhrere), pe care l-a transformat intr-o organizatie de tip fascist, preluand multe idei de la liderul fascist italian, Benito Mussolini. Partidul sau a fost redenumit Partidul Muncitoresc National Socialist German. Au fost adoptate unele simboluri, cum ar fi svastica. Miscarea nazista era intensificata cu ajutorul steagurilor, marsurilor si paradelor cu torte aprinse. Partidul a format o aripa militara, camasile brune SA, care operau in calitate de armata privata, interventiile sale publice si tacticile violente la intalnirile publice contribuind la crearea unei atmosfere explozive, favorabile extremismului politic.
Adolf Hitler si Nazismul 
Adolf era un copil cinstit care nu avea o viata foarte interesanta. Tatal sau care era functionar la granita dintre Austria si Germania era un om foarte aspru si dominant. La varsta de 14 ani lui Adolf i-a murit tatal, si de atunci au inceput sa se observe semnele de ura si viciozitate pe care avea sa le manifeste mai tarziu.Cand avea 19 ani, Adolf a plecat la Viena, unde, visand sa devina pictor, a vrut sa intre la o scoala de arta dar a fost respins. In anii petrecuti in Viena, Hitler dezvolta un puternic sentiment de ura pentru evrei si dupa spusele lui, tot acolo isi formeaza si teoriile privind rasa suprema. Primul razboi mondial lovea Europa precum o furtuna si Hitler decide sa se inroleze in armata germana. A fost un luptator indarjit, daca nu chiar nebun. Odata a capturat 21 de barbati, fara a se folosi de arma, dar a fost ranit cu gaz de mustar si a stat foarte mult timp in spital pentru a se vindeca. Cand a iesit din spital, razboiul se terminase si oarecum slabit Hitler a gasit o slujba de curier in Munchen. Aici el s-a intalnit cu Partidul German al Muncii si a fost impresionat de ideile acestora. Hitler nu a infiintat acest partid, ci doar i s-a alaturat acestuia si mai tarziu l-a dominat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Hitler ca Sef al Statului Nazist.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!