Etica si Calitatea Serviciilor Publice

Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL I. ASPECTE SPECIFICE ALE ETICII
Notiunea de etica provine de la cuvantul grecesc ethos (morav, obicei, caracter).
Etica este o stiinta filosofica ce studiaza morala ca una din cele mai importante laturi ale existentei umane si sociale, esenta, natura si structura moralei, este o sfera a cunoasterii, o traditie intelectuala, iar morala sau moralitatea este ceea ce studiaza etica, obiectul ei. 
In opinia lui Dimitrios Buhalis si Eric Laws etica reprezinta un set de reguli care definesc ce este drept si gresit in conduita noastra. Din aceasta definitie reiese intrebarea despre ceea ce ar putea reprezenta regulile. Acest termen poate inlude: legislatia, codurile de conduita nescrise, dar general acceptate drept ghiduri de comportament. Prin urmare fiecare individ are propriile sale idei despre ceea ce imseamna un comportament etic pe propriile sale valori
J. Alexieva in Ethics. Restaurant, Hotel & Institutionam Management, spunea ca etica reprezinta:
un set de principii morale si valori pe care le utilizam pentru a raspunde la intrebarile privind ceea ce este corect si ceea ce este rau
studiul natural al morale
alegerile morale facute de indivizi in relatiile lor cu ceilalti
cea mai mare parte a comportamentului nostru se bazeaza pe perceptele morale pe baza carora noi suntem de obicei reluati in a descrie comportamentul nostru in termenii moralei.
Pentru L.K. Trevino, K.A.Nelson etica este fundatia pe care sunt cladite toate relatiile noastre. Ea inseamna un ansamblu de relatii fata de patroni, fata de angajati, de colegi, de clienti, de subordonati, de furnizori, fata de comunitatea in care ne aflam si unii fata de altii. Etica nu se refera la legaturile pe care le avem cu alte persoane, toti avem legaturi unii fata de altii, ci la calitatea acestor legaturi.
A vorbi despre Etica in Administratia Publica inseamna de fapt de a vorbi despre Etica si om, care este cel care in final da justificare si fundament organizatiilor politice, economice si administrative.


Fisiere in arhiva (1):

  • Etica si Calitatea Serviciilor Publice.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!