E-Learning - Avantaje Versus Dezavantaje

Cuprins referat Cum descarc?

E-LEARNING - CONCEPT SI IMPLICATII 3
E-LEARNING - IMPLICATII IN MANAGEMENTUL DOCUMENTELOR 8
STUDIU DE CAZ: SISTEMUL EDUCATIONAL INFORMATIZAT (SEI) 9
CONCLUZII 11
BIBLIOGRAFIE 12


Extras din referat Cum descarc?

E-learning - concept si implicatii 
Procesul de invatare defineste oamenii la orice varsta. Existenta umana in sine este conditionata de invatare; pentru a supravietui suntem nevoiti sa invatam: sa cunoastem mediul, sa ne cunoastem apropiatii si, forma cea mai profunda, sa ne autodepasim. 
Pornind de la prima modalitate de a invata - de la parinti - pana la forma cea mai avansata - invatarea prin cercetare, prin descoperire, procesul de invatare presupune, ca regula, doi actori: ,,invatacelul" si profesorul. Evolutia procesului de invatamant este cunoscuta; tendinta este spre o eficientizare continua a acestuia, spre o facilitare a procesului intrucat resursa timp este insuficienta atunci cand volumul de informatie este din ce in ce mai mare. 
Cea mai noua tendinta in invatamant, cunoscuta si apreciata ca cea mai eficienta si de dorit de pana acum, este invatamantul electronic. 
Cunoscut ca ,,e-learning" sau, mai nou, ca ,,e-education", conceptul de invatamant electronic (sau virtual) este reprezentat de interactiunea dintre procesul de predare - invatare si tehnologiile informationale.
E-learning este in acest moment mai mult decat un concept, este parte din invatamantul actual, tinzand sa devina tot mai cautat prin economia de timp pe care o implica.
E-learning semnifica, intr-o definitie neconsacrata, sansa omului de a se informa facil, rapid, in orice domeniu, nefiind conditionat de un suport fizic (cartile din hartie) sau de un intermediar (profesorul). Acest concept permite flexibilizarea procesului de invatamant pana la a oferi cea mai larga gama de carti electronice, sfaturi, imagine si text.
Invatarea electronica nu semnifica doar portaluri educationale, ea presupune invatarea pe tot parcursul vietii - cunoscutul ,,life long learning" (fig. 1).
Desigur, cea mai consacrata forma a invatamatului electronic este cea institutionalizata, in special sub denumirea de invatamant la distanta, dar si instruire asistata pe calculator, instruire prin multimedia.
E-learning castiga teren in fiecare zi prin punerea in aplicare a noilor tehnologii in formare. Posibilitatea de a ne conecta prin intermediul unui site web pentru a dobandi cunostinte noi pe linia de indrumare de la oameni care sunt, uneori, la sute de kilometri distanta si a invata aproape complet aspectul acestor continutului in timp real, permite dobandirea de noi cunostinte fara stresul de zi cu zi.
Figura nr. 1 E-learning
Sursa: http://archipielago66.wordpress.com
Intre avantajele e-learning-ului institutionalizat amintim :
- spatiul individual sau colectiv oferit de institutia organizatoare (pentru cursuri, resurse, exercitii, proiectele efectuate);


Fisiere in arhiva (1):

  • E-Learning - Avantaje Versus Dezavantaje.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!