E-Government - Avantaje si Dezavantaje

Cuprins referat Cum descarc?

1. INTRODUCERE 2
2. AVANTAJELE E-GUVERNARII 3
3. DEZAVANTAJELE E-GUVERNARII 4
4. CONCLUZII 6
BIBLIOGRAFIE 8


Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere 
Chiar daca cele mai multe studii relative la e-guvemare se orienteaza pe acumularea de servicii on line, tarile OCDE(Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica) au demonstrat ca reformarea activitatii birourilor interne este la fel de importanta si fundamentala pentru a realiza o guvernare eficienta ca si canalele de oferire a serviciilor la front office-uri. Prin concentrarea asupra canalelor si a obstacolelor care trebuie depasite pentru reusita e-guvernarii si asupra colaborarii intre agentii pentru oferirea de servicii integrate, "Imperativele e-guvemarii" ofera o perspectiva unica asupra problemelor cu care se confrunta astazi administratiile la implementarea e-guvernarii. 
E-guvernarea se refera mal mult la guvernare decat la "e"' De la aparitia calculatoarelor, si mai recent a Internetului, presiunea asupra administratiilor de a-si indeplini mai bine sarciniie a crescut, iar tehnologia informatiei si comunicatiilor (TIC) le-a furnizat capacitatea de a realiza acest lucru prin intermediul guvernarii electronice. Impactul e-guvernarii (a nivelul cel mai cuprinzator este pur si simplu mai buna guvernare prin crearea posibilitatii de a obtine rezultate mai bune prin politicile aplicate, asigurarea unor servicii de mai buna calitate, o mai mare implicare in relatia cu cetatenii si prin imbunatatirea altor rezultate importante identificate. Guvernele si administratia publica vor fi si trebuie sa fie apreciate in continuare prin prisma acestor criterii de succes recunoscute 
Initiativele e-guvernarii <<orienteaza atentia asupra unui numar de probleme: modul de colaborare mai eficient intre agentii pentru a rezolva probleme complexe, care privesc mai multe domenii de activitate, modul de imbunatatire a orientarii catre client, si modul de dezvoltare a relatiilor cu partenerii din sectorul privat. Administratiile publice trebuie sa rezolve aceste probleme daca vor sa ramana receptive.
2. Avantajele E-Guvernarii
E-guvernarea duce la imbunatatirea eficientei
TIC face posibila imbunatatirea eficientei in cazul sarcinilor legate de procesarea unui volum mare de date si in functionarea administratiei publice. Aplicatiile bazate pe Internet pot genera economii in ceea ce priveste colectarea si transmiterea datelor, oferirea de informatii si comunicarea cu clientii. Exista posibilitatea unei imbunatatiri semnificative a eficientei in viitor printr-o mai buna partajare a datelor in cadrul administratiilor si intre acestea.
E-guvernarea permite cresterea calitatii serviciilor
Adoptarea orientarii spre client este un element esential pe agenda reformei din tarile membre. Serviciile de calitate se bazeaza pe o intelegere a cerintelor clientilor, si acest lucru este valabil si pentru serviciile on line. Orientarea spre client inseamna ca nu se pretinde utilizatorului sa inteleaga structurile si relatiile complexe din interiorul administratiilor. Internetul poate ajuta la realizarea acestui deziderat oferind posibilitatea administratiilor sa apara ca o unica organizatie si sa ofere servicii on line consistente. Ca si In cazul tuturor celorlalte servicii, serviciile din cadrul e-guvernarii trebuie dezvoltate pe baza cererii si valorii lor pentru utilizator, ca parte a unei strategii generale referitoare la reteaua de servicii.
E-guvernarea permite obtinerea unor rezultate determinate 
Internetul ii poate sprijini pe cei interesati sa partajeze informatii si idei si sa contribuie la obtinerea unor rezultate determinate ale politicilor. De exemplu, informarea on line poate intensifica utilizarea unui program de invatare sau instruire; partajarea informatiei in sectorul sanatatii poate imbunatati modul de utilizare a resurselor si modul de ingrijire a pacientilor; partajarea informatiilor intre administratile centrale, regionale si locale poate facilita aplicarea politicilor referitoare la mediu. Totusi, partajarea informatiilor referitoare la persoane fizice va ridica probleme legate de protectia confidentialitatii, si potentialele implicatii trebuie evaluate cu atentie.
si poate contribui la realizarea obiectivelor generale ale politicilor
E-guvernarea contribuie la realizarea altor obiective ale politicilor din domeniul economic prin reducerea cheltuielilor administratiei prin intermediul unor programe mai performante si mai eficiente, prin cresterea productivitatii proceselor economice prin intermediul simplificarii procedurilor administrative si prin promovarea societatii informationale si a industriei TIC.


Fisiere in arhiva (1):

  • E-Government - Avantaje si Dezavantaje.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!