Dezvoltarea durabilă și ecoeficiență - e-learningul ecoeficienței - cultură organizațională inovativă pentru sustenabilitate

Extras din referat Cum descarc?

Introducere:
In sens larg, prin e-learning se intelege totalitatea situatiilor educationale in care se utilizeaza semnificativ mijloacele tehnologiei informatiei si comunicarii.
In sens restrans, e-learningul reprezinta un tip de educatie la distanta, ca experienta planificata de predare-invatare organizata de o institutie ce furnizeaza imediat materiale intr-o ordine secventiala si logica pentru a fi asimilate de studenti in maniera proprie. 
Medierea se realizeaza prin noile tehnologii ale informatiei si comunicarii - in special prin Internet.
Internetul constituie atat mediul de distributie al materialelor, cat si canalul de comunicare intre actorii implicati.
E-Learningul ofera celemai accesibile mijloace pentru instruire, atat initiala cat si continua, oferind un nivel standardizat si unitar de cunostinte.
Cele trei coordonate ale dezvoltarii durabile (economica, sociala, de mediu) au o contributie care se doreste echilibrata si cu impact similar asupra performantelor intreprinderilor. 
Prestigiul si profitul acestora trebuie sa-si aiba sursa, conform acestei abordari, in fiecare din cele trei domenii. 
Ecologia industriala, ca stiinta care incearca sa reproduca, la nivelul unitatilor si sistemelor economice, performantele de sustenabilitate ale sistemelor naturale, este chemata sa contribuie decisiv la acest deziderat. 
Volumul de informatii manageriale ce trebuie prelucrate pentru luarea deciziilor corecte, numarul din ce in ce mai mare de norme si restrictii impuse de politicile de mediu ale UE dar si cele voluntar adoptate de intregi sectoare industriale specializate, aparitia accelerata a noilor tehnologii, tendintele de globalizare si presiunea ridicata a ONG-urilor si a organizatiilor ecologiste asupra sectorului industrial poluant, impun metode noi de management al intreprinderilor. 
Contributia tehnologiilor IT devine de neinlocuit pentru succesul dezvoltarii acestora. 
Pe baza acestor informatii este posibila construirea unor baze mari de date la care sa contribuie cat mai multi agenti economici, care sa faca posibile, in timp real, schimbul de informatii, diseminarea si exploatarea celor mai bune practici, a studiilor de caz relevante, contactul nemijlocit cu specialistii din protectia mediului, construirea si exploatarea in comun a unor resurse software specifice, conditii care sa asigure supravietuirea intreprinderilor romanesti dupa aderarea la UE
Concepte cheie: tratate
-sustenabilitatea; e-learning; ecologie industriala; dezvoltarea economica durabila (sustenabilitatea); cultura organizationala (a progresuluisi a regresului); strategia dezvoltarii durabila; 
Tratarea subiectului:
Dezvoltarea durabila este mai mult decat o necesitate, este o obligatie a generatiilor prezente pentru a asigura un viitor generatiilor ce vor urma, atat din punct de vedere eco-logic, cat si social si economic.
Sustenabilitatea definita si dezvoltare durabila, prin definitie este prosperitatea, bunastarea umanitatii si a mediului natural, ce nu reduce oportunitatile generatiilor viitoare, sustinand continuitatea economica a generatiilor curente. 
Sustenabilitatea este o problema complexa pentru care se cere o cooperare multisectoriala, implicarea sectorul guvernamental, non-guvernamental, cetatenii, companiile si, implicit, sectorul financiar.
Pentru a asigura sustenabilitatea afacerilor, companiile din intreaga lume
decid sa se implice activ in dezvoltarea durabila, integrand principii de responsabilitate sociala in esenta afacerilor desfasurate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvoltarea DurabilA Si EcoeficienTa - E-Learningul Ecoeficientei - Cultura Organizationala Inovativa pentru Sustenabilitate.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!