Confidențialitatea sistemelor informaționale

Extras din referat Cum descarc?

I.Prezentarea firmei
Obiect de activitate:producerea si comercializarea articolelor vestimentare
Nr de angajati:cu o prezenta de peste 13 ani pe piata,compania dispune de o echipa de peste 50 de oameni in orasul nostru,care lucreaza pentru a crea,produce,promova si vinde o linie vestimentara adresata in special femeii de cariera.Compania are sedii in marile orase atat de productie cat si de desfacere a produselor.
Spatiile detinute de organizatie constau in:o hala in care se depoziteaza materiile prime,se realizeaza articolele vestimentare propriu-zise si se depoziteaza ulterior cu scopul de a fi comercializate mai tarziu;in aceeasi cladire se afla si birourile impartite pe compartimente;doua sedii proprii(magazine)de desfacere-comercializare si alte spatii inchiriate tot cu scopul desfacerii pe piata a marfii.
Structura organizatorica asigura indeplinirea urmatoarelor functii:productie,cercetare-dezvoltare,comerciala si de marketing,financiar-contabila si asigurarea resurselor umane.
Scurta descriere a sistemului informatic din organizatie:Organizatia dispune de un numar de 28 de calculatoare conectate la internet,dintre care 24 formeaza o retea locala LAN a firmei.Aceste 24 de calculatoare sunt administrate la nivelul unui singur server,acees la aceste calculatoare,conectate la internet,sunt angajatii din cadrul tuturor compartimentelor in special sefii de department,personalul care nu are acces si nu utilizeaza calculatoarele sunt cei din sectia de productie(croitoresele,femeile responsabile cu calcatul hainelor si femeile de serviciu) si responsabilul cu transportul materiilor prime si marfurilor.Pe langa aplicatiile informatice comune multor utilizatori(pachetul office,programe de evidenta a contabilitatii),firma utilizeaza si aplicatia Corel Draw cu scopul proiectarii unor schite a modellelor de imbtacaminte.
II.Analiza informatiilor organizatiei potrivit principiului CIA
A.Confidentialitatea
Informatii publice:
Cel mai usor mod de publicare e informatiilor este prin realizarea unui site al organizatiei.Pe site-ul acestei organizatii sunt disponibile informatii cum sunt:descrierea firmei,numarul de angajati,vechimea pe piata,evenimente importante din existenta acesteia,ceea ce a facut-o faimoasa;aceste informatii sunt facute publice deoarece pot aduce beneficii prin realizarea unei imagini favorabile catre publicul larg si bineinteles atragerea de noi clienti.Lista informatiilor publice poate continua cu:lista magazinelor in care se vand articolele firmei si locatia acestora,lista preturilor care este insotita si de modelele la care se aplica respectivele preturi.Alaturi de acestea,pe site-ul firmei este pus la dispozitia clientilor un catalog cu articolele vestimentare,grupate pe anotimpuri si anii in care s-au scos pe piata si au avut mare success.Catalogul cuprinde si o scrurta descriere a materialelor folosite,a culorilor disponibile pentru acelasi produs si chiar o enumerare a calitatilor fizice ale persoanei care se pun in evidenta prin purtarea respectivului model.Acest mod de prezentare a produselor este util in zilele noastre,clientii putand vizualiza eventualul articol pe care l-ar prefera,ulterior putand merge direct in magazine pentru proba,fara a mai pierde timpul cautand printre sute de umerase si alte articole.
Deasemenea exista o sectiune cu noutati in care se specifica fie deschiderea unui nou sediu,cu adresa acestuia,fie aparitia unei noi linii vestimentare sau promotiile facute la un moment dat.
Toate aceste informatii facute publice pe site-ul firmei au ca scop atragerea de noi clienti si fidelizarea celor existenti,acest lucru putandu-se realiza prin transparenta informatiilor privind calitatea si individualitatea fiecarui produs in parte.Chiar daca pot fi folosite de catre concurenti,aceste informatii sunt publicate tocmai pentru ca aduc mai multe beneficii decat posibilele riscuri.


Fisiere in arhiva (1):

  • Confidentialitatea Sistemelor Informationale.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!