Caiet de Practica - Primaria Comunei Ruginoasa, Judetul Iasi - Serviciul de Contabilitate

Cuprins referat Cum descarc?

1. Organizarea si functionarea autoritatii publice
1.1 Scurt istoric
1.2 Locul in sistemul administratiei publice 
1.3 Obiect de activitate 
1.4 Organigrama 
1.5 Relatii functionale interne si externe 
2. Cheltuieli efectuate de institutia publica si eficienta acestora


Extras din referat Cum descarc?

1. Organizarea si functionarea autoritatii publice
1.1 Scurt istoric
Primaria comunei Ruginoasa este o autoritate locala cu putere executiva avand ca scop satisfacerea cerintelor colectivitatii locale. Spre deosebire de primarii, care reprezinta o autoritate executiva, consiliile locale sunt autoritati deliberative.Primaria a fost infiintata in anul 1959. Ca asezare, comuna Ruginoasa este atestata din anul 1596. 
Primaria comunei Ruginoasa - respectiv Consiliul Local al comunei Ruginoasa este inregistrata la Registrul Comertului si are codul fiscal 4145378 deschis la Trezoreria Pascani.
Primaria comunei Ruginoasa este o institutie publica finantata din venituri proprii si subventii de la bugetul local.
Primaria Comunei Ruginoasa este organizata si functioneaza potrivit prevederilor Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si in conformitate cu hotararile Consiliului Local al comunei Ruginoasa privind aprobarea organigramei si numarului de posturi ale aparatului propriu de specialitate.
Primarul,Viceprimarul,Secretarul comunei Ruginoasa, impreuna cu aparatul propriu de specialitate constituie o structura functionala cu activitate permanenta, denumita Primaria Comunei Ruginoasa care aduce la indeplinire hotararile Consiliului Local al comunei Ruginoasa si dispozitiile primarului comunei Ruginoasa, solutionand problemele curente ale colectivitatii locale.
Primarul comunei Ruginoasa este seful administratiei publice locale a localitatii Ruginoasa si al aparatului propriu de specialitate, pe care il conduce si controleaza, conform art. 66(1) din Legea 215/2001.
Primarul reprezinta autoritatea executiva in realizarea autonomiei locale.
De asemenea, Primarul raspunde de buna functionare a administratiei publice a comunei Ruginoasa, in conditiile legii.
Totodata, Primarul reprezinta localitatea Ruginoasa in relatiile cu alte autoritati publice, cu persoanele fizice sau juridice romane sau straine, precum si in justitie. Consiliul Local al comunei Ruginoasa reprezinta autoritatea deliberativa in cadrul Primariei Comunei Ruginoasa.
In relatiile dintre Consiliul Local Ruginoasa, ca autoritate deliberativa si Primarul comunei Ruginoasa, ca autoritate executiva nu exista raporturi de subordonare.
Intre Prefectul Judetului Iasi, in calitate de reprezentant al Guvernului, Consiliul Local al comunei Ruginoasa si Primarul comunei Ruginoasa nu exista raporturi de subordonare.
1.2 Locul in sistemul administratiei publice
Structura administratiei publice desemneaza atat componentele institutionale ale sistemului administrativ ,cat si compartimentele functionale ale fiecarei institutii. Structura nu este identica pentru toate organele administratiei deoarece ea este determinata de sarcinile mari ce revin fiecareia si care sunt diferite, dupa specialitatea lor.
Prin urmare, primaria Ruginoasa face parte din administratia publica locala.
1.3 Obiect de activitate 
Legea administratiei publice locale (Legea 215/2001) este cea care stabileste principalele elemente definitorii ale autonomiei locale (autonomie administrativa si financiara exercitata pe baza si in limitele prevazute de lege) :
- Primaria are ca principala atributie, gestionarea resurselor de care dispune comuna. Pentru aceasta anual se elaboreaza si se aproba bugetele de venituri si cheltuieli si se stabilesc impozitele, taxele locale si taxele speciale;
- Administratiile publice locale au dreptul ca in limitele legii sa aiba initiativa in toate domeniile cu exceptia celor care sunt date in competenta altor autoritati publice.
- Primaria este institutia publica care duce la indeplinire hotararile consiliului local si solutioneaza problemele curente ale comunitatilor umane in care functioneaza.


Fisiere in arhiva (1):

  • Caiet de Practica - Primaria Comunei Ruginoasa, Judetul Iasi - Serviciul de Contabilitate.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!