Asigurarea de Raspundere Profesionala a Notarului

Extras din referat Cum descarc?

Actualitatea temei cercetate este conditionata de importanta teoretica si practica a intrebarilor, referitoare la reglarea normativa si juridica a asigurarii notarului.
Existenta si dezvoltarea societatilor omenesti, ca si viata oamenilor, nu sunt de conceput fara munca. Progresele inregistrate de stiinta si tehnica, au condus la usurarea muncii, la cresterea productivitatii muncii, la dezvoltarea economico-sociala si la cresterea continua a productiei si a prestarilor de servicii. Insa aceste progrese, nu au micsorat neglijenta oamenilor fata de serviciul lor, comiterea unor incalcari sau aducerea unor prejudicii societatii. Ca rezultat, apare necesitatea protejarii oamenilor ce suporta diverse pagube financiare sau materiale din vina anumitor profesionisti. Aceasta forma de asigurare a aparut ca o necesitate impusa de implicatiile practicarii anumitor profesii, care pot produce altora pagube create din neglijenta in practicarea profesiei. Aici se incadreaza profesiile, care presupun o activitate de mare raspundere, cum ar fi - notarul. 
In ultimul deceniu, a avut loc o sporire vertiginoasa a numarului birourilor notariale, care din numele statului asigura respectarea drepturilor clientilor sai si intereselor legale ale acestora. Ca o consecinta directa a acestui fapt, poate fi privita cresterea numarului persoanelor care devin victime ale greselilor notarilor. Drept garantie a responsabilitatii notarului fata de cetateni, o constituie asigurarea de raspundere profesionala a notarului.
Scopul lucrarii este definirea continutului notiunii de asigurare de raspundere profesionala, relevarea caracterelor generale si a particularitatilor asigurarii de raspundere profesionala in Romania, precum si dezvaluirea problemelor actuale si a perspectivelor de dezvoltare a tipului dat de asigurare.

Structura lucrarii. Teza contine introducere, trei capitole, lista bibliografica si anexe.
Primul capitol include notiuni generale privind asigurarea de raspundere profesionala a notarului, avind un caracter pur teoretic. Aici sunt descrise aparitia si evolutia acestui tip de asigurare, se analizeaza esenta si se dezvaluie rolul asigurarii notarului. 
Al doilea capitol, include conditiile generale ale asigurarii de raspundere profesionala a notarului, dezvaluie modul de calcul a primelor de asigurare si plata despagubirilor de asigurare aferente asigurarii date, se mentioneaza drepturile si obligatiunile partilor implicate in asigurarea profesionala a notarului.
Al treilea capitol, avind un caracter practic, dezvaluie particularitatile asigurarii de raspundere profesionala a notarului in Romania, indicind problemele actuale cu care se confrunta acest tip de asigurare in Romania si se propun caile de solutionare ale acestora.
In scopul elaborarii lucrarii a fost consultata literatura din domeniul economic, juridic si sociologic, presa, inclusiv si lucrarile savantilor care au cercetat problemele raspunderii profesionale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea de Raspundere Profesionala a Notarului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!