Aplicabilitatea Metodelor si Principiilor Utilizate in Stiinta Administrativa

Extras din referat Cum descarc?

Romania se confrunta tot mai des cu problemele cauzate de traficul din diferite orase, problema aparuta de cele mai multe ori datorita zonelor afectate de lucrari de inlocuire a conductelor de teroficare, canalizare si alimentare cu apa.
In decursul ultimilor 3 ani in judetul Suceava s-a constatat o crestere de 20% a numarului de accidente rutiere, pagubele inregistrate de catre administratia locala fiind de 20 de miliarde. 
Prefectul judetului Suceava, Orest Onofrei, a cerut primarilor din localitatile urbane sa amenajeze piste pentru biciclisti, precum si instituirea unei taxe speciale de acces in centrul oraselor.
Mersul pe bicicleta este considerat de prefectul de Suceava, Orest Onofrei, o solutie pentru decongestionarea traficului in orasele judetului, mai ales in acesta perioada, cand toate centrele urbane sunt afectate de lucrari de inlocuire a conductelor de termoficare, canalizare si alimentare cu apa. Prefectul Onofrei a declarat ca, in prima sedinta a comisiei tehnice pentru siguranta circulatiei, care functioneaza pe langa prefectura, a cerut primarilor de orase ca pe trotuare sa marcheze piste pentru biciclisti. 
Acesta a cerut realizarea unei anchete de catre cei care se ocupa de buna functionare a drumurilor din localiatea sa. I-au fost oferite statisitici aratand procentul de crestere al numarului de accidente. De la institutul de mediu a primit statistici referitoare la gradul de poluare. Aceste statistici aratau ca daca in urmatorii 5 ani nu vor fi luate masuri in legatura cu protectia mediului la nivel national, rata mortalitatii va creste.
"Trotuarele din orasele noastre sunt suficient de largi pentru a permite si functionarea pistelor pentru biciclete, ca circulatie alternativa. Pe un trotuar se poate circula intr-un sens, pe altul in celalalt sens, cu o investitie minima. S-ar rezolva astfel nu numai decongestionarea circulatiei, dar si o problema de poluare si sanatate publica. De asemenea, s-ar rezolva si problema parcarilor. In majoritatea oraselor din judet este acum aproape imposibil sa circuli cu masina. Peste tot se fac sapaturi si arterele de circulatie sunt ingustate", a spus prefectul. 
Totodata, acesta le-a sugerat primarilor ca, pentru masinile mari, sa perceapa o taxa speciala de acces in centrul oraselor. Onofrei a dat ca exemplu Londra, unde proprietarii de jeep-uri trebuie sa plateasca 24 de lire sterline pe zi, daca vor sa mearga cu masina in zonele centrale, in vreme ce pentru autoturismele ecologice sunt scutiti de orice fel de taxe.
In opinia prefectului, parcarile cu plata, marcarea acestor zone, inclusiv pe trotuare, si ridicarea masinilor in cazul parcarilor ilegale ar disciplina traficul si ar face ordine in orase. "Numai ca, din considerente mai mult sau mai putin electorale, toti primarii refuza sa aplice aceste solutii, desi numarul celor multumiti ca se face ordine ar fi mult mai mare decat cel al nemultumitilor", a mai spus prefectul de Suceava.
Ideea crearii acestor piste pentru biciclisti a aparut de mai bine de 2 ani, insa nu au existat fondurile necesare. Prefectul a discutat cu importanti oamenii de afaceri din judetul Suceava, care l-au sprijinit in aplicarea acestui proiect. Acesta le-a demonstrat ca acest proiect indeplineste cadrul legal, astfel a reusit sa faca rost de fonduri pentru solutionarea problemei. 
Proiectul a fost apreciat pentru gasirea unei rezolvari si de aceea a fost dus la bun sfarsit cu ajutorul unor finantatori, lucrarile fiind intocmite de o firma particulara specializata, aleasa prin licitatie publica administratia asigurandu-se de corectitudinea si legalitaea lucrarilor efectuate. Astazi, acest proiect se deruleaza in alte 5 orase din tara: Bacau, Oradea, Timisoara, Constanta si Iasi in speranta finalizarii lor cu acelasi succes.
Pentru finalizarea cu succes a proiectului au fost utilizate metode si principii utilizate in stiinta administratiei.
In acest studiu de caz au fost folosite atat principi generale cat si principii specifice.
Administratia publica se afla in serviciul omului. Misiunea administratiei este de servire a persoanei umane. Administratia din judetul Suceava vine in ajutorul cetatenilor prin amenajarea unor piste pentru biciclisti, precum si instituirea unor taxe speciale pentru accesul in centrul orasului. Aceste piste vin in ajutorul locuitorilor judetului Suceava, dar in special pentru conducatorii auto care strabat aceasta localitate, ajutand la decongestionarea traficului.
Administratia publica se subordoneza interesului general. Administratia are ca scop satisfacerea interesului public. Administratia are ca obiectiv servirea omului, fara indoiala ca treuie sa serveasca pe toti membrii colectivitatii respective. De pe urma acestui proiect beneficiaza toti cetatatenii, nu numai soferii. Astfel nu vor mai fi implicati in accidente, are loc o fluidizare a traficului iar pe termen lung, gradul de poluare din interiorul orasului va scadea.
Administratia trebuie sa se adapteze mediului din care face parte. Aparatul administrativ trebuie sa fie pregatit in orice moment, pentru a face fata noilor probleme. Aceasta noua problema cu care ce confrunta cetatateni din judetul Suceava necesita o noua metoda de rezolvare. Prefectul gaseste o solutie prin amenajarea unor piste pentru biciclisti dar si perceperea unei taxe speciale de acces in centrul orasului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aplicabilitatea Metodelor si Principiilor Utilizate in Stiinta Administrativa.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!