Administratia Publica si Privata

Extras din referat Cum descarc?

Guvernul si sectorul privat
Spirit antreprenorial poate fi implementat atat in sectorul public si privat. In conformitate cu aceasta intreprindere distins publice si private.
In acest caz, baza pentru clasificarea de proprietate a decis sa efectueze functiile de afaceri.
Fiecare dintre aceste tipuri de afaceri au caracteristici distinctive, dar principiile de baza ale punerii lor in aplicare sunt foarte asemanatoare. In acest caz si in altul, o astfel de activitate necesita initiativa, responsabilitate, abordare inovatoare, dorinta de a maximiza profiturile.
Intreprinderea privata 
Intreprinderilor private - o forma de activitate economica in numele unei intreprinderi sau antreprenor (in cazul in care aceste activitati se desfasoara fara forta de munca in forma de auto-ocuparea fortei de munca).
Intreprinderea de Stat
Intreprindere de stat - o forma de activitate economica in numele Numele companiei:
o guvernele de stat, care sunt autorizate, in conformitate cu legislatia aplicabila sa gestioneze proprietatea de stat;
o autoritatile locale.
intreprindere de stat, dupa cum arata experienta, nu se poate face la fel de eficient ca si intreprinderile private. Principalul motiv este ca functiile de afaceri sunt intotdeauna efectuate de anumite persoane. In intreprinderi private, aceste functii sunt indeplinite de catre companiile interesate in prosperitatea de oameni au capacitatea de a lucra. In sectorul public pentru punerea in aplicare a functiilor de afaceri sunt luate de oameni numiti pe baza de vechime, mai degraba decat merit.
Antreprenorii individuali
Antreprenor individual este o persoana care conduce afacerea pe cheltuiala proprie, gestioneaza personal de afaceri si este personal responsabil pentru asigurarea ca mijloacele necesare pentru a face decizii independent. rasplata lui este primit ca urmare a profiturilor de afaceri si satisfactia simte de la lectii in intreprindere liber. Dar, impreuna cu aceasta, el trebuie sa isi asume intregul risc de pierdere in caz de faliment al companiei sale.
Tovarasie
Parteneriat - forma de organizare a intreprinderii, atunci cand, si organizarea de activitati industriale, precum si formarea capitalului social este efectuata in comun de doua sau mai multe persoane (fizice sau juridice). Fiecare dintre ele are anumite drepturi si anumite responsabilitati, in functie de ponderea acestora in capitalul statutar si locul ocupat in structura de conducere intr-un astfel de parteneriat.
Avantaje:
o Avand in vedere ca parteneriatul combina o multime de oameni capitalul initial poate fi mai mare decat in intreprindere privata unic.
o Gestionarea societatea poate fi de specialitate. Fiecare dintre parteneri poate accepta responsabilitatea pentru un domeniu specific de lucru.
o aflux de sange noi, idei noi (care este echilibrat prin experienta membrilor mai in varsta).
o Alocarea de responsabilitate, inclusiv de luare a deciziilor.
o inchis, dupa cum nu exista nici o cerinta de publicare a rapoartelor financiare.
o Continuitatea, ca si in cazul plecarii din cota de un partener poate fi achizitionate de catre parti majore.
Dezavantaje:
o Atunci cand mai multe persoane sunt implicate in gestionarea o astfel de impartire a puterii poate duce la incompatibilitate intre interesele politicilor necoordonate, sau inactiune, atunci cand este necesar o actiune decisiva. Chiar mai rau, atunci cand tovarasii sai afara pe teme majore. Pentru toate aceste motive, de gestionare a parteneriatului poate fi greoaie si dificil.
o Parteneriatul sufera de raspundere nelimitata pentru activitatile intreprinderii. parteneriat completa inseamna ca fiecare partener este pe deplin responsabil pentru datoriile intreprinderii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Administratia Publica si Privata.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!