Utilizarea statisticii ca element de manipulare si control social

Extras din referat Cum descarc?

Statistica.
Statistica este o stiinta care, folosind calculul probabilitatilor, studiaza fenomenele si procesele de tip colectiv din punct de vedere cantitativ in scopul descrierii acestora si al descoperirii legilor care guverneaza manifestarea lor. 
Asadar, statistica reprezinta stiinta colectarii datelor, a prezentarii lor intr-o forma sistematica, a analizarii acestora si a interpretarii informatiilor numerice obtinute.
Etimologia cuvantului "statistica" este de origine latina, de la termenul "status", ce desemneaza o stare, o situatie, un fapt. Astazi, statistica reprezinta un ansamblu de principii si metode cu ajutorul carora putem obtine informatii utile despre un set de date.
Statistica ofera suport pentru fizica, biologie, psihologie, economie, sociologie etc.
Subdivizarea statisticii se face in doua mari cateogorii
- statistica descriptiva poate fi definita prin colectarea, organizarea,sintetizare si prezentarea si descrierea datelor numerice si nenumerice intr-o forma convenabila
- statistica inferentiala poate fi definita prin tehnicile folosite in interpretarea rezultatelor obtinute prin metodele statisticii descriptive,tehnici utilizate apoi la luarea deciziilor. 
In Romania statistica este reglementata prin legea nr. 226/2009 privind organizarea si functionarea statisticii oficiale in Romania.
Manipularea.
Manipularea este actiunea de a determina un actor social -persoana, grup, colectivitate sa gandeasca si sa actioneze intr-un mod compatibil cu interesele initiatorului, iar nu cu interesele sale, prin utilizarea unor tehnici de persuasiune care distorsioneaza intentionat adevarul, lasand insa impresia libertatii de gandire si de decizie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Utilizarea statisticii ca element de manipulare si control social.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!