Statistica Moderna

Extras din referat Cum descarc?

Faza statisticii moderne apare catre sfarsitul secolului trecut  Un rol deosebit in aceasta etapa l-a avut infiintarea oficiilor nationale si internationale de statistica, organizarea congreselor internationale de statistica, aparitia primelor reviste de specialitate , introducerea statisticii in invatamantul universitar si secundar. In aceasta etapa F. Galton, K. Pearson, M.G. Kendall, F.Y.Edgeworth, A.L. Bowley, G.U. Yule, C.E. Spearmen, R.A. Fisher etc., au fundamentat teoria si practica corelatiei statistice  S-au abordat in mod deosebit problemele de repartitie, specificatie si estimatie.
In evolutia sa istorica , statistica a avut diferite acceptiuni - unele califica statistica drept stiinta , iar altele o admit numai ca metoda. 
Realizarile obtinute in fazele anterioare conduc la acceptiunea de astazi potrivit careia  Statistica este o disciplina stiintifica care are insusirea de a fi in acelasi timp stiinta si metoda utilizata in multe stiinte.


Fisiere in arhiva (1):

  • Statistica Moderna.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!