Statistica

Extras din referat Cum descarc?

Cu un secol in urma, H. G. Wells afirma ca ,,modul de gandire statistic va deveni, intro-o zi, la fel de necesar precum abilitatea de a citi ori de a scrie". In noul mileniu, in care tocmai am intrat, problemele cu care se vor confrunta managerii, oamenii de afaceri in general, nu vor fi cele referitoare la disponibiulitatea ori la lipsa informatiilor ci, mai degraba cele legate de modul in care sa foloseasca informatiile in scopul de a lua decizii mai bune. Din aceasta perspectiva factorii decizionali au nevoie de cunostinte in domeniul statisticii. Printre motivele si argumentele in favoarea cunoasterii statisticii se numara urmatoarele:
- Factorii decizionali au nevoie sa stie cum sa descrie si sa prezinte in modul cel mai potrivit informatiile;
- Factorii decizionali au nevoie sa stie cum sa obtina previziuni credibile privind variabilele de interes;
- Factorii decizionali au nevoie sa stie cum sa inbunatateasca desfasurarea activitatilor de care sunt raspunzatori;
- Factorii decizionali au nevoie sa stie cum sa traga concluzii despre colectivitati numeroase, doar pe baza informatiilor obtinute din esantioane.
Gandirea statistica poate fi definita ca totalitatea ideilor orientate asupra cailor de intelegere,control si reducere a variatiei. Modul de gandire statistic ne impune sa acceptam ca datele sunt in mod inerent variabile, si de aceea, identificarea, masurarea, controlul si reducerea variatiei ofera oportunitati pentru inbunatatirea activitatii vizate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Statistica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!