Raport Activitate Cercetare

Extras din referat Cum descarc?

Raport activitate -cercetare
In urma analizei efectuate asupra domeniului WJA din diferite documentatii cum ar fii: articole , publicatii si diferite linkuri am concluzionat urmatoarele:
-WJA este folosit pentru taierea unor mari varietati de materiale.Este usor de programat si posibilitatea de taiere a aproape tutuor materialelor si a grosimilor il face potrivit pentru taierea tuturor formelor cu exceptia materialelor foarte tari.Un atribut aparte revine masini de taiat cu precizie este faptul ca poate taia materiale fara sa lasa o zona afectata de caldura.
Exista multe aplicatii in care WJA este superioara taierii clasice.Desi taierea cu jet poate fi luata in considerare in toate aplicatiile nu va inlocui metodele conventionale cum ar fii laser si plasma.
Descrierea procesului jetului de abraziv
Taierea WJA foloseste un jet de apa continua cu o viteza mare si un abraziv care permite a fi folosit la taierea a aproape tutuor materialelor.Apa la o presiune de 40,000 -50,000 PSI este accelerate printr-un orificiu din safir , rubin sau diamant.
Jetul trece printr-o zona amestec unde vacumul creat de jet atrage abrazivul.
Jetul iasa din diuza ca si un amestec de 3 elemente :aer , apa si particule abrasive cu diametrul de taiere de 0.02'' -0.06 '' .Particulele abrasive ce se deplaseaza la viteze foarte mari se lovesc de material , realizand taierea .
Jetul de taiere transparenta 0,5-1,5 /min de materiale abrasive .Cantitatea de abraziv depinde de marimea jetului de taiere, care este selectat in functie de materialul ce trebui taiat.:
-Garnet este de departe cel mai des folosit abraziv.Este curat din p.d.v. al mediului inconjurator , nu contine silicati si contribuie la o taiere buna cu un consum rezonabil de consumabile.
-Nisipul masliniu este materialul mai putin folosit si la fel si nisipurile silicate.
Datorita duritatii Moh ridicate oxidul de aluminiu este rara folosit la taierea materilelor dure . Datorita duritatii mari oxidul de Al. produce o uzura rapida a diuzei care este scumpa. Majoritatea atelierelor folosesc abrazivul o singura data , acesta fiind folosit apoi ca deseu la umplerea drumurilor.
Atributele majore sunt : lipsa calduri, aschierea aschilor , finisare buna a marginilor si precizie mare.
Aplicatiile de taiere jet abraziv sunt costuri efective.
Beneficiile taierii WJA
WJA ofera multe avanaje care nu sunt gasite in multe alte tehnici de taiere.
-fara caldura in zona de taiere
-forte de contact mici pe suprafata
-fara distorsiune..
-fara grasiere
-poate taia orice material si grosime
-poate taia aproape de masa eliminand operatiile secundare
-poate obtine acuratete mare, pana la +/- 0.001
-poate taia grosimi de la 0.002 pana la 12"
-urma de taiere ingusta, utilizare optima a materialului
-flexibilitate
Cele mai obisnuite materiale de taiere
Materialele care sunt reflective, conductive, rezistente la caldura, sau sensibile la caldura sunt candidate ideale pentru taierea cu jet de apa abraziv. In timp ce grosimea materialului creste, AWJ devine tehnica de taiere preferata, mai ales acolo unde acuratetea trebuie mentinuta.
Materialele sensibile sau rezistente cur ar fi otelul inoxidabil, aliaje de otel, titan, inconel and hastelloy pot fi taiate fara effect de material. In materiale groase (peste  1/4 ") marginea si acuratetea taieturii sunt superioare metodelor de taiere prin caldura. Nu exista grasiere sau zgura care sa necesite operatiuni secundare. Materialele bune conducatoare ca aluminiul sau cuprul sunt de asemenea taiate bine. AWJ este o metoda superioara de taiere a aluminiului datorita vitezei mari de taiere.
Materialele reflective, cum ar fi otelul inoxidabil lustruit sau alama lustruita sunt taiate fara a decolora materialul in urma taieturii. Pot exista mici inghetari de-a lungul taieturii. Aceasta nu este semnificativ pentru a trebui mascarea.


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport Activitate Cercetare.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!