Proiect statistică economică

Extras din referat Cum descarc?

I a)Alegeti din Anuarul Statistic sau din orice revista de specialitate 2 caracteristici care sa se afle intr-; animita relatie de interdependenta, pentru care sa existe minim 10 perechi de valori.Gasiti modelul care caracterizeaza cel mai bine legatura dintre cele doua variabile alese si estimati o variabila in functie de cealalta pe baza ecuatiei de regresie. Calculati si interpretati intensitatea legaturii atat pe baza graficului cat si cu ajutorul indicatorului adecvat, testati semnificatia indicatorului calculat.
b)Preluati tabelul cu dubla intrare de la metoda ANOVA efectuat la proiectul din semestrul I si estimati legatura dintre cele doua caracteristici gasind ecuatia de regresie, apoi calculati si interpretati intensitatea legaturii atat pe cale grafica cat si cu ajutorul indicatorului potrivit.
II
a)Alegeti din Anuarul Statistic sau din orice revista de specialitate o serie cronologica formata din cel putin 7 termeni. Efectuati graficul seriei si trasati vizual trendul acesteia. Precizati ce tip de serie este, calculati si interpretati toti indicatorii absoluti, relativi si medii ce caracterizeaza relatiile existente intre termenii seriei.Verificati relatiile ce exista intre indicatorii calculati cu baza fixa si cei calculati cu baza in lant, acolo unde este posibil.
b)Estimati trendul seriei cronologice folosind metodele mecanice si cel mai potrivit model analitic.Demonstrati care este cel mai bun model de ajustare calculat si extrapolati tendinta pentru urmatoarea perioada.,
Alegeti un fenomen complex la nivelul unei grupe compuse din 3 subgrupe, pentru doua perioade de timp.Calculati si interpretati dinamica relativa si absoluta atat la nivelul fiecarei grupe, cat si la nivelul intergii grupe. Descompuneti variatia fenomenului complex pe factori de influenta, verificati descompunerea geometrica si analitica, interpretati rezultatele.
III
a)Alegeti din publicatiile statistice un indicator valoric exprimat in moneda nationala (preturi curente) in doua luni diferite(la distanta de 4-14 ani).Calculati IPC aferent perioadei alese si apoi dinamica reala relativa si absoluta.Interpretati rezultatele obtinute.
b)Alegeti din publicatiile statistice un indicator valoric exprimat in moneda nationala (preturi curente)in doi ani diferiti (la distanta(4-14ani). Calculati IPC aferent perioadei alese si apoi dinamica reala relativa si absoluta.Interpretati rezultatele obtinute. 
I
a)Se cunosc salariile medii lunare si consumul mediu de lapte pe locuitor pe perioada 1993-2002.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Statistica Economica.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!