Perceptia Studentilor cu Privire la Sistemul Universitar din Iasi

Extras din referat Cum descarc?

Educatia, ca o barca pe valuri.
In umbra evenimentelor presante ale zilei, ale transferurilor spectaculoase din politica, continua temeinic ciopartirea legii Educatiei. 
Prin excelenta, acesta ar trebui sa fie un domeniu stabil, cu reguli clare, dupa care elevii/studentii sa se poata ghida, care sa le dea confortul si certitudinea unor decizii bine cumpanite. Institutiile de invatamant liceale si central universitare pot fi adevarate incubatoare de tehnologie pentru generatia de tineri. Dornici sa-si dezvolte abilitatile tehnice necesare intr-un mediu social si economic dinamic, elevii si studentii trebuie sprijiniti in demersul lor.
Studentul de astazi tinde sa fie tot mai mult instruit pentru a rezolva problemele practice pe care le va avea de infruntat intr-un viitor apropiat, fiindu-i cerut ,,sa faca bine" ceea ce are de facut conform unor parametri de eficienta si performanta constituiti astfel incat sa se obtina anumite rezultate care sa favorizeze anumite interese de grup. In numele ideologiei moderne care promite bunastare, educatia universitara se transforma intr-o industrie care produce indivizi automatizati, persoane capabile sa indeplineasca cerintele cerute in cadrul unui post de munca astfel incat sa isi asigure venitul necesar supravietuirii. Bineinteles ca pregatirea profesionala trebuie sa fie unul dintre obiectivele sistemului universitar, dar daca studentii nu au si capacitate critica, universitatea isi face treaba doar pe jumatate sau chiar mai putin. Educatia si cercetarea nu pot avea ca obiectiv doar eficienta, dezvoltarea economica si puterea statala; acestea trebuie sa caute descoperirea si promovarea adevarului.
In prisma tuturor aspectelor legate de educatie, am realizat un studiu asupra educatiei universitare in perceptia studentilor. Am realizat un set de intrebari pe baza unor obiective clar definite, conturate astfel: rolul educatiei universitare in gasirea unui job, asteptarile studentilor dupa terminarea studiilor, calitatea cadrelor didactice in perceptia studentilor, perceptii despre examenul de admitere, despre sistemul de evaluare si despre facultatile private.
Avand in vedere ca societatea se bazeaza pe studenti si pe cunostintele lor, am incercat, prin acest studiu, sa determinam aspectele pozitive si, indeosebi, cele negative legate de sistemul universitar in perceptia acestora. 
Ne-am raportat la aspecte precum sistemul de evaluare (avantaje, dezavantaje si erori), piata muncii (oportunitati, salarii si asteptari), cadre didactice (relatii de comunicare, interes si pregatirea pentru performanta), admiterea (factor pozitiv sau negativ), facultati private si de stat (avantaje si posibilitati).
Chestionarul este conturat in asa fel incat orice student de la orice facultate poate raspunde.
Din punctul nostru de vedere, educatia universitara merita o importanta deosebita, societatea avand nevoie de studenti foarte bine pregatiti pentru a putea contribui la intretinerea societatii si cresterii valorii acesteia.
TEMA
- Perceptiile studentilor cu privire la sistemul universitar din Iasi
OBIECTIV PRINCIPAL
- Identificarea opiniilor studentilor cu privire la sistemul universitar
OBIECTIVE SECUNDARE
- Rolul educatiei universitare in gasirea unui job
- Asteptarile studentilor dupa terminarea studiilor universitare
- Calitatea cadrelor didactice in perceptia studentilor
- Perceptii despre examenul de admitere la facultate
- Perceptii despre sistemul de evaluare
- Perceptii despre facultatile private


Fisiere in arhiva (1):

  • Perceptia Studentilor cu Privire la Sistemul Universitar din Iasi.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!