Evoluția Numărului Locuitorilor din Mediul Urban în Perioada 1992-2003

Extras din referat Cum descarc?

Seria cronologica, denumita si serie dinamica sau serie de timp, este constituita dintr-un sir de valori privind evolutia unei variabile statistice la anumite momente sau perioade succesive de timp. 
Caracteristica y poate fi de tip discret (ex : produsele) sau de tip continuu (ex : temperatura). De asemenea, poate fi functie de o singura variabila sau de mai multe variabile.
Obiectivele analizei statistice in cazul folosirii seriilor cronologice sunt:
- caracterizarea sintetica a evolutiei fenomenului cercetat prin indicatori revelatori;
- desprinderea elementelor sistematice care dezvaluie legi sau repetabilitati privind dezvoltarea in timp a fenomenului;
- elaborarea de prognoze bazate pe studiul si interpretarea evolutiei din trecut a fenomenului.
In raport de momentele sau perioadele la care se refera datele, deosebim:
- serii cronologice de intervale (serii continue sau serii de flux), sunt acelea in care fiecare nivel al caracteristicii se refera la o perioada de timp (decada,luna, an etc.). Datele (valorile) care alcatuiesc acest tip de serie cronologica se pot insuma ;
- serii cronologice de momente, caz in care fiecare nivel al caracteris-tice se refera la nivelul caracteristicii la un moment dat. Datele de acest gen constituie reprezentari instantanee ale procesului urmarit in timp. Datele, in acest caz, nu se pot insuma, deoarece s-ar produce inregistrari duble (practic nu are sens Insumarea lor). 
Seria aleasa este o serie cronologica de momente egal distantate intre ele, reprezentand numarul populatiei urbane a Romaniei la data de 1 iulie a fiecarui an din perioada 1992-2003.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evolutia Numarului Locuitorilor din Mediul Urban in Perioada 1992-2003.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!