Constituirea Societatii pe Actiuni

Extras din referat Cum descarc?

Societatea pe actiuni este forma cea mai complexa si mai evoluata a societatii comerciale in care conteaza mai mult aportul de capital decat calitatile personale aleasociatilor. Din cauza estomparii calitatilor personale ale asociatilor, acest tip de societate purta anterior denumirea "societate anonima", care se mentine si in prezent in legislatiile altor state.Codul comercial roman prevedea doua categorii de societati anonime: societatea peactiuni si societatea pe cote. La societatea pe actiuni, capitalul este impartit in fractiuni de oegala valoare si reprezentata prin titluri de credit circulabile, numite actiuni, cu caracter mobil; la societatile pe cote, capitalul este fractionat in parti de o valoare inegala sinereprezentat prin titluri circulabile. Si unele si altele sunt caracterizate prin raspunderealimitata a asociatilor la aportul lor social. Ultima categorie de societati nu a fost cunoscuta in practica. In prezent, Legea nr. 31/1990 reglementeaza doua forme de societati pe actiuni:societatea pe actiuni si societatea in comandita pe actiuni.Societatea pe actiuni functioneaza ca un organism democratic in care minoritatea sesupune hotararilor majoritatii in adunarile generale, administratorii si directorii gestioneazasocietatea in baza unui mandat, iar cenzorii controleaza legalitatea gestionarii.Actionarii au drepturi nu numai patrimoniale, intre care cel mai important este dreptulla dividend, dar si nepatrimoniale, cum ar fi dreptul la vot si dreptul la informare. Fiind prinesenta o societate de capitaluri, de esenta ei este raspunderea asociatilor in limita aporturilor lor pentru obligatiile sociale si negociabilitatea actiunilor


Fisiere in arhiva (1):

  • Constituirea Societatii pe Actiuni.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!