Comportamentul clienților față de femeile taximetrist

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1. INTRODUCERE

Pentru romani diferentele dintre gen si sex sunt isesizabile, sau mai bine spus irelevante.In Romania secolului XXI inca ne confruntam cu tendinta de patriarhism, cu ignorare drepturilor femeilor in viata cotidiana conuma.Nu ne putem imagina o femeie director al unei firme de constructii, de exemplu, sau o femeie agent de circulatie.

Numarul mare de someri este, in fapt, o consecinta a acestei situatii.Femeia nu este crezuta capabila sa faca aceeasi munca cu un barbat,chiar daca are aceasi pregatire, sau poate chiar o pregatire superioara.

Aceasta ancheta, ce are ca subiect parerea potentialilor clienti despre femeile ce lucreaza ca sofer de taxi,tocmai pentru a pregati locuitorii orasului Timisoara de un nou val:femeile-taximetriste.

In trecutul Romaniei exista putine cazuri de acest fel.In 2004 in judetul Timis erau 4 femei care optasera spre aceasta meserie,una lucra in SanicolauMare, iar celelalte in Lugos.Putem vorbi de un risc ridicat al meseriei in acest domeniu pentru femei.Una dintre cele care conduceau un taxi a facut,inainte de angajare, cateva luni karate.Tiparele feminine nu incadreaza si aceasta meserie.

Cele care opteaza spre acest domeniu o fac fie din placere-rar-fie din necesitatile vietii intr-o societate vesnic de tranzitie.Riscurile sunt mari, si variate:oboseala, pentru ca, indiferent de domeniul de lucru o femeie nu poate renunta la inpamantenitele treburi casnice;diferentierile pe care le fac clientuu;violul sau agresiunea fizica etc.

Prejudecatile trebuie invinse, pentru ca intr-o Romanie care a reusit sa accepte si sa caute barbati ca bucatari trebuie acceptate si femeile ca taximetriste, pentru a putea cauta o integrare optima nu neaparat in legislatia U.E., cat mai degraba in stilul de viata modern al europenilor.

In plus, pe baza unor sondaje efectuate in martie 2004 s-a recunoscut ca femeile sunt mai bune soferite decat barbatii.Dintre toate accidentele rutiere, mai putin de 35 la suta au fost cauzate de femei.Barbatii tind sa se supraestimze in ceea ce priveste dexteritatea lor in manevrarea volanului, in timp ce femeile sunt mai precaute.

Femeile au provocat cu 25 la suta mai putin accidente rutiere decat barbatii, iar in urma unui accident femeile se aleg de obicei cu mai putine rani decat barbatii.

Asadar vom cauta prin aceasta ancheta sa urmarim comportamentul, atitudinile si parerile potentiallilor clienti de taxi in cazul unor femei aflate la volan.

Precizam ca pe aceasta tema in judetul Timis nu s-a mai facut nici o ancheta relevanta.

2. OBIECTIVE

o OBIECTIV GENERAL:

1. Ilustrarea comportamentului clientilor firmelor de taxi din Timisoara in cazul in care soferul este femeie

o OBIECTIVE PRACTICE:

1. Demonstrarea faptului ca prejudecatile influenteaza stilul de viata al clientilor de taxi

2. Obseevarea raportului dintre varsta si apelerea la servicile fermelor de taxi

3. Studierea reportului dintre nivelul de educatie al clientilor si comportamentul fata de femeile ce sofeaza pe taxi.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comportamentul clientilor fata de femeile taximetrist.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
3 166 cuvinte
Nr caractere:
18 423 caractere
Marime:
33.17KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Statistică
Tag-uri:
comportament, client, femei, statistici
Predat:
la facultate
Materie:
Statistică
Sus!