Cercetare privind înființarea unei crescătorii de struți

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Statistică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1946
Mărime: 11.39KB (arhivat)
Publicat de: Olga Trandafir
Puncte necesare: 8
Universitatea “Al.I.Cuza” Iasi Facultatea de Geografie si Geologie

Extras din referat

Cercetare privind infintarea unei crescatorii de struti

TERMENI CHEIE:

-teren

-struti

-investitii

-profit

Ferma de struti - cresterea strutilor este o afacere foarte rentabila acolo unde exista o orientare buna si organizare stricta. Investitia initiala este destul de mare, dar rezultatele si satisfactiile sunt pe masura. Tinand cont si de orientarea Romaniei din acest moment, ferma de struti este o optiune care merita luata in calcul.

Documentatie struti

Habitatul normal al strutului este savana si regiunile semidesertice, zone cu iarba nu foarte inalta, dar pot fi intalniti si in stepele de la marginea vestica a desertului Sahara, cat si in desertul Namib, unde temperaturile fluctueaza, de la +40° Celsius ziua, la sub 0° Celsius noaptea, ceea ce demonstreaza marea capacitate de adaptare a acestor pasari, la orice fel de climat.

Strutul evita zonele cu iarba inalta si cele impadurite, datorita vulnerabilitatii lor in astfel de zone. Pot supravietui pe pasuni slabe, pe care vitele sau oile nu mai pot paste, ceea ce reprezinta un mare avantaj.

Cum incepem afacerea de crestere a strutilor?

Exista mai multe optiuni, in functie de disponibilitatea financiara.

1. Achizitionarea de oua de strut - cea mai ieftina alternativa, fiind vorba de achizitionarea oualor in vederea incubarii, dar prezinta si cel mai mare risc, mortalitatea fiind relativ mare in acest stadiu, si perioada pana la obtinerea unor profituri, destul de lunga.

La aceasta varianta trebuiesc luati in calcul mai multi factori chiar daca este varianta cea mai ieftina, este bine ca aceste oua sa fie achizitionate de la unitati specializate si ideal este ca aceste unitati sa asigure si incubarea lor. Indicat este ca aceste unitati, ferme de struti, sa nu fie foarte departe de locul unde se intentioneaza cresterea strutilor, astfel riscul mortalitatii pe drum scade simtitor.

Un lucru foarte important de care trebuie tinut cont este ca in primele 6 luni de viata puii de strut sunt sensibili, (primele 60 de zile fiind critice) de aceea este ideal ca puii sa eclozeze primavara-vara, sa nu se intre cu ei in iarna foarte mici. De aceea si pretul oualor si puilor scade pe masura ce se apropie anotimpul rece.

2. Achizitionarea puilor de struti - aceasta varianta da posibilitatea de a achizitiona pui in vederea cresterii lor pentru sacrificare sau pentru a forma familii de struti reproducatori.

Aceasta varianta ofera castiguri intr-o perioada relativ scurta (daca puii sunt crescuti pentru sacrificare), dar nu asigura continuitatea afacerii, ca atunci cand exista reproducatori.

In cazul care se opteaza pentru cresterea puilor si formarea de familii reproducatoare, trebuie sa se tina cont de faptul ca strutul ajunge la maturitatea sexuala la varste cuprinse intre doi ani - doi ani si jumatate, ceea ce inseamna ca in aceasta perioada nu obtinem nici un beneficiu de pe urma lor.

Daca luam in calcul riscul infertilitatii oualelor (care nu vor fi achizitionate fara o prealabila preclocire si iluminare care se verifica personal) si de potentiala mortalitate, aceasta varianta se poate dovedi uneori mai putin costisitoare decat achizitionarea de oua si cert este ca se scurteaza perioada pana la obtinerea profitului.

Puii de struti pot fi achizitionati la diferite varste incepand cu puii de o zi. Alegerea varstei se face in functie de disponibilitatea financiara si de motivul pentru care sunt achizitionati. Daca motivul este cresterea lor in vederea sacrificarii atunci tinand cont de faptul ca varsta maxima a sacrificarii este de 12-14 luni, este bine ca puii achizitionati sa aibe pana la 60 de zile dar nu este obligatoriu.

3. Achizitionarea de pre-reproducatori- aceasta varianta asigura productii imediate (sezonul urmator), dar nu se poate sti ce productie vor avea familiile si trebuie tinut cont de faptul ca in primii doi ani productiile vor fi mai mici, ele crescand odata cu trecerea primilor ani.

Deja investitia creste considerabil, profitul apare relativ repede si afacerea poate fi dezvoltata in scurt timp. Aici mai mult decat la variantele anterioare, trebuie sa se faca foarte atent selectia unitatilor de la care sunt cumparate familiile de struti, in functie de materialul genetic. In acest sens trebuie ca viitorii cumparatori sa ceara detalii vis-a-vis de parintii familiilor ce vor fi achizitionate si de productivitatea lor.

In primul an, productia va fi mai redusa iar ouale mai mici nerecomandandu-se incubarea lor. In anii urmatori productia va creste pana la capacitatea lor maxima, capacitate care poate fi influentata de factori externi ca de exemplu mediul inconjurator, alimentatia, curatenia, colectarea oualor si cel mai important – prezenta curentilor de aer care pot influenta in mod negativ productia.

Preview document

Cercetare privind înființarea unei crescătorii de struți - Pagina 1
Cercetare privind înființarea unei crescătorii de struți - Pagina 2
Cercetare privind înființarea unei crescătorii de struți - Pagina 3
Cercetare privind înființarea unei crescătorii de struți - Pagina 4
Cercetare privind înființarea unei crescătorii de struți - Pagina 5
Cercetare privind înființarea unei crescătorii de struți - Pagina 6
Cercetare privind înființarea unei crescătorii de struți - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Cercetare privind Infiintarea unei Crescatorii de Struti.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza statistică a seriilor cronologice

DEFINITIE: SERIA CRONOLOGICA este un sir ordonat de valori ale unei variabile aferente unor momente sau perioade de timp succesive. Exista...

Cercetare Asupra Vopselei Lavabile Superweiss

Düfa ROMÂNIA SRL este una dintre cele mai dinamice companii ce opereaza pe piata de lacuri si vopsele din România. Compania a fost fondata în anul...

Program de Reabilitare

Spitalul de Boli Infectioase „Sf.Cuvioasa Parascheva „ este situat in partea de nord a orasului Galati pe strada Traian nr.393 ,în cartierul numit...

Centralizarea și Analiza Datelor

Q1+Q2. La aceste intrebari filtru, nici unul dintre cei 1000 de respondenti nu a fost eliminat Valoarea modala (Mo – cea mai mare frecventa de...

Statistică Economică

Obiectul principal în evolutia repartitiei bidimensionale îl reprezinta determinarea legaturii statistice dintre aceste doua variabile. În orice...

Ai nevoie de altceva?